Tänavu olevat maoaasta. Lehest võis lugedagi, et hiina tähetargad lubavad soodsaid võimalusi ja raha, aga ka rohkesti üllatusi ja ehmatusi.

Meite mehed koroonalaua ümber hõõrusid häämeelest käsi kokku: rikkus ja õnn tuleb uksest ja aknast, kuna enamusel ju maod omast käest võtta. Ja kellel oma kallis madu puudu, see lubas kevadel rästiku majja tuua. "Meest sõnast, härga sarvist" ütleb vanasõnagi. Parem hilja kui mitte kunagi. Nii ma siis kirjutangi tagantjärele, millega oleme hakkama saanud. 

Noored mängutoas

Saatsime ühiselt ära tegusa 2012. aasta. Eelmisel aastal valmis Lootvina Pikkjärve korrastamise projekt, alustasime külakeskuse kõrvalhoonete korrastamise projektiga.

Toimusid erinevad üritused: talgud, koroonavõistlus, vastla-, paastumaarja-, küla- ja käsitööpäev. Külakeskus sai uued raamaturiiulid, kuhu mahuvad annetatud raamatud.

Usinad tüdrukud Teele ja Elis õppisid õmblema kott-toole jne. 

Uued riiulid

Kõik ei tule kohe meeldegi. Ah jaa, meie suur uhke näidend "Lootvina Nipernaadi". Siin tahaks ikka ja jälle kiita Külli Volmerit, Marju Margat, üllatusi täis külarahvast ja toredaid külalisi, kes trotsisid ilusal augustikuul meie kandi kruusateid ja Lootvina kuppelmaastikku. Kõike seda me meenutasime eelmise kuu teisel nädalal koos toredate pillimeestega.

Nüüd on järg jõudnud vastlateni. Ma ei tea, kuidas teil, aga meil olid vinged vastlad. Kes on sattunud meie eelmiste aastate vastlapäevale, see teab, et traditsiooniks on saanud liulaskmised Mustlasorgu, nii plaanisime ka tänavu. Kahjuks mängis talveilm meile ehtsat singer-vingerit, ei aidanud siin perekond Lumi ennustused.

Perepea isiklikult käis päev enne vastlasõitu rada meisterdamas. 

Külas udmurtide ansambel

Aga Lootvina vanasõna ütleb: "Kus häda suur, seal abi käepärast". Viljar, usin mees, ajas kokku soome kelgud ja liug sai tehtud nendega. Suund oli Muuga ristist Kossova poole.

Kõige pikemad linad kasvavad tänavu Rasmusel, Ennul ja Mihklil. Kes kelguga orgu jõudis, see sleppi võeti ja ATV abil mäkke tagasi vinnati. Sain minagi sõita. Liug tehtud, pöördusime külakeskuse juurde. 

Võidukalt mäelt naasnud vastlaseltskond.

Teeristil sai põlema pandud metsis "Sarka" , kelle meisterdas seekord perekond Muuga. Metsise riidevoltide vahele pistsime pahad soovid, millest lahti tahtsime saada.

Külakeskuses sai tühi kõht oasuppi, vastlakukleid ja kuuma teed täis. Küll oli maitsev! Tänud supioa eest Lindale ja Leviale, aitäh supitegijale Heilile ja kuklimeistrile Tuulile.

Peetud sai kohaliku ajaloo teemaline viktoriin, vahvad küsimused pani kokku Heili. Päeva lõpetas ühine filmi "Lootvina Nipernaadi" esilinastuse vaatamine. Kes endale filmiga DVD-d soovib osta, see pöörduda Marju Marga või Lootvina külakeskuse perenaise Heli Hennu poole.

Ongi selleks korraks kõik, aga kes rohkem teada tahab, see peab ise kohale tulema.

Egas lehest lugeda ja naabrilt kuulda pole see, mis oma silmaga näha. Ootame kõiki külla.

Taaskohtumiseni!

Lootvina aastalõpusokk Viljar