29.aprill kell 10.00 - projekt keskaja festivali raames, koostöös PLPK-ga. Loeng keskaja riiete valmistamisest ja õpituba - monogrammi tikkimine.

1.mai kell 10.00 Perepäev - jalgratturi ohutus- ja turvapäev.

Ootame kõiki valla lapsi, nende vanemaid, vanaemasid-isasid päevast osa võtma. Sisuka päeva korraldamisele aitavad kaasa Pärnu politseijaoskonna noorsoopolitsei, maanteeamet, Tahkuranna valla perearst ja MTÜ Tahkuranna Naisselts. Projekti finantseerimine on Kohaliku Omaalgatuse Program-mist ja Tahkuranna vallavalitsuselt. Ürituse eesmärgiks on teadvustada jalgrattal liiklejaid, millised on ohud ja kuidas on neidvõimalik ennetada. Üritusel on võimalik sooritada jalgratta eksamit, proovile panna oma oskused jalgratta vigursõidul, osaleda viktoriinis. Perearst räägib sellest, kuidas tuleb kannatanule abi anda. Projekti teiseks eesmärgiks on rajada külakeskuse juurde jalgratta parkla ja paigaldada rattahoidjad.

5.mai, kell 10.00 TEEME ÄRA! Teeme korda külakeskuse ümbruse, teeääred ja metsaaluse. Tulge kindlasti kogu perega külakeskuse talgutele.

11.mai - Emadepäeva kontsert Tahku Tares (kellaaeg on täpsustamisel)

13.mai kell 10.00 - Külakeskuses Võiste kevadlaat. Oodatud on kauplejaid kodukandist ja kaugemalt.

Külakeskuse elu-olu.

Olen kuulnud sellest, et inimesed ei tea, mis Külakeskuses toimub. Aga tulge majja, küsige, vaadake, tundke huvi ja te saate

teada. Iga Teie ettepanek, toetus, nõuanne ja soov (soovitus) on oodatud.

Möödamineja näeb praegu tellinguid ümber maja. Juba sügisel alustasime maja fassaadi rekonstrueerimist, mis lõpetatakse juuni kuul.Ehitustöid teeb OÜ Ronella, finanseerimine PRIA meede 3.2 Külade uuendamise ja arendamise investeeringu toetus. Tööde kogumaksumus 50946.51 eurot, millest 10% on omafinanseering, mida toetab Tahkuranna Vallavalitsus.

Märtsi lõpul saime LEADER programmist toetust külakeskuse käsitööruumide ja abiruumide rekonstrueerimiseks ning keraamika töötoa sisustamiseks. Projekti kogumaksumus on 36 239.42 eurot, sellest toetussumma on 31955.35 eurot.

Töid teostab OÜ Termokar, ehitustööd selle projektiga lõpetatakse juuni kuul.

Lõpetatud on kogu I korruse üldkasutatavate ruumide rekonstrueerimistööd, külakeskuse õppeköök on kaasaegselt sisustatud vajaminevate seadmete ja nõudega. Alustatud on läbirääkimisi Veterinaarja Toiduametiga, et meie köök saaks tunnustatud, siis võib alustada ka toidutegemisega. Hea köögi tunnustäheks on hea kokk. Me otsime teda ja kindlasti leiame.

Külakeskuse edasisteks tegevusteks on koostatud sotsiaalse ettevõtluse äriplaan, mille aluseks on külaelanike ettepanekud ja soovid ning mida rahastasKÜSK (kodaniku ühiskonna sihtkapital).

Usun, et suvi toob külakeskusesse põnevaid tegevusi, huvitavaid inimesi ja ka uusi katsumusi. Olen veendunud, et Tahku Tare on meie inimestele vajalik.

Ootame Teid külakeskusesse ja soovime kogu vallarahvale kaunist kevadet.