Märjamaa valla külavanemate ühenduse esimene juht Agu Raadik ja praegune eestvedaja Peeter Paunmaa.

2. Andres Jõessaar
Alati nõu ja jõuga abiks Teenuse küla ettevõtmistes, seistes küla heaolu eest.

3. Annika Palm-Jeeser
Varbola lasteaaia-algkooli direktor aastatel 2009-2012. Tema õlgadele jäi ka lasteaia ja kooli ühendasutuse loomine. Annika on üks väheseid n.ö väljapoolt tulnud inimesi, kellele läks korda kooli ja kogukonna käsikäes tegutsemine põhimõttel - ei ole kooli külata ega küla koolita. Annika jagas majas toimuva kohta infot külavanematele, rahvamajale, volikogu saadikutele.

Tema eestvõttel ehitati ühel talvel piirkonna külade ja koolirahvaga vahva lumelinnak, koos on peetud vastlapäeva. Tänu Annika eestvedamisele on sellel suvel lootust palliplatsidele ja terviserajale. Sind tänab MTÜ Varbola Külaselts.

4. Eha Kaljusaar
MTÜ Haimre Kultuuriselts asutaja ja juhatuse liige. Haimre Kultuuriselts on asutatud 2011. aastal. Eha ütles: „Moodustasime kultuuriseltsi, et elu kohapeal edasi viia." Rahuliku loomu, heatahtliku suhtumise, sõbraliku meele ja sihikindla tegutsemisega korraldab Eha kogu konna elu, vaatab tulevikku, usub ühiste plaanide täitumisse ja innustab inimesi.

5. Eli Laaser
Põlli küla traditsiooniliste ürituste ja suviste ekskursioonide eestvedaja. Eli talletab kõik küla ettevõtmised külakroonikasse. Ürituste õnnestumisteks ja külaelu arendamiseks kirjutab ta fondidesse projekte. Ta eriliseks südameasjaks on Varbola linnuse käekäik.

Üheks viimaseks tähtsamaks ettevõtmiseks oli Eli eestvedamisel kindral Laidoneri tamme teabetahvli avamine Põlli külas 19. augustil 2012. aastal. Tänavu toimus ka riigilipu heiskamise tseremoonia vabariigi sünnipäeval Laidoneri tamme juures.

Eli Laaser väärib tunnustamist, et ta ei väsiks säramast, et tal jaguks uusi ja huvitavaid ideid ning väljakutseid järgnevateks aegadeks.

6. Hanno Marrandi
Hanno on alati abistanud materjalidega Haimre rahvamaja ettevõtmiste juures. On see siis seguliiv kiviaia tarvis, saelauad pargipingile - kõik need on tulnud Hanno koduõuelt.

7. Harri Hermas
Kasti küla tänab Harrit külaelule kaasaitamise eest. Harri on võtnud oma kohustuseks hoolitseda Kasti küla korrashoiu eest. Kasti küla ettevõtmised ei teostu Harri abita.

8. Häli Rätsep, Piret ja Jüri Rist
Metsaääre on väike küla Kasti külje all, kus tänu neile kolmele aktiivsele inimesele on tekkinud väga sõbralik ja ühtehoidev sõpruskond. Alguses hakkasid erinevates peredes kordamööda koos käima naised, praeguseks tähistatakse juba koos ka sünnipäevi ja teisi tähtpäevi.

Külainimesed on saanud ühtseks pereks, kes aitavad üksteist nii nõu kui jõuga. Külas on rajatud oma terviserada, mille loojaks oli Jüri. Jüri on ka agar lumelükkaja, kes alati aitab, kui vaja. Tänu sellisele ühtehoidmisele on tekkinud mitmeid uusi ettevõtmisi, mis loodetavasti kujunevad traditsioonideks.

9. Ilju Aviste
Ilju on naine täis ilumeelt: ta on paljude lilleseadete autor vabariigi aastapäevadel, Varbola puupäevadel jne. Ilju on üles kasvatanud tublid lapsed ja on tubli vanaema oma lastelastele. Teda jagub igale poole. Oma kodukandi ja inimeste eest seisab ta volikogu liikmena. Aitäh sulle, Ilju, selle eest ja aitäh naeratuste eest, mida sa meile väikeses lillepoes jagad. Kõige selle kõrvalt jõuab Ilju veel käia ka ülikoolis. Müts maha Saaremaalt pärit kange naise ees!

10. Inga Artel
Kasti külavanem, kes on võtnud oma kanda Kasti küla tegemised. Ta on korraldanud korrastustalguid, külakokkutulekuid, toimetanud külade ühise vastlapäeva ja jaaniõhtu läbiviimisel. Inga on ka Haimre rahvamaja aktiivne taidleja.

11. Ivar ja Meelis Burmeister
Ivar ja Meelis hoolitsevad selle eest, et Märjamaa vallas oleks võimalus lumerajasõitu harjutada ja selles mõõtu võtta. Nende teeneks on lumerajasõitude korraldamine Inda külas.

Sõitudel osalejate ring on väga lai, lisaks Raplamaa inimestele leiavad sinna tee ka kaugemalt tulijad. Nii on isa ja poeg ka ümberkaudsetele valdadele meie kanti tutvustanud.

Samuti on nad ise osalenud teiste korraldatud sõitudel üle maakonna. Viimastel hooaegadel on Ivar pidevalt esimeste hulgas olnud. Veebruaris peetud Raplamaa valdade talimängudel tõi ta Märjamaa vallale lumerajasõidus 2. koha. Märtsikuu alguses toimus Raplamaa lumerajasõidu VII etapp just Inda külas, korrastamisel. Jaanuse eestvedamisel on valminud Haimre rahvamaja juurde kiviaiad.

13. Kaare Tammaru
Sipa küla tänab sind Sipa külapäeval sisuka ja kaasahaarava kultuuriprogrammi korraldamise eest. Tänaste taidluskollektiivide kõrval esinesid taas kokku kutsutud Sipa klubi taidluskollektiivid, kes tegutsesid aktiivselt 1970-ndate aastate teisest poolest kuni 1990-ndate alguseni.

14. Kalev Puk
Tubli ja sõbralik töömees, kelle hoole all on Haimre-Kasti piirkonna teed, mida on vaja talvel lumest lahti lükata. Talle usaldatud tööd teeb Kalev suure kohusetundlikkusega ja hästi. Tal on alati aega korralikult lumest puhastada ka teeotsad ja bussiootepaviljonide esised platsid. Täname Sind ilusate taliteede eest!

15. Katrin Einling ja Silvi Resik
on kaheksa aastat Teenuse Naiste Ühenduse 21 tegevusaasta jooksul olnud ühenduse tegevuse eestvedajateks, agaralt kirjutanud projekte ja neid ellu viinud. Nad on aktiivsed ühenduse korraldatavate külaürituste elluviimisel. Katrin on lisaks Teenuse küla tegemistele andnud oma panuse ka Sipa külaelu heaks: ta oli suureks abiks Sipa küla külapäeva läbiviimisel.

16. Kersti Kristal
Aktiivne külaelu edendaja. Kersti korraldab Haimre jaaniõhtulel ja vastlapäevadel lastele võistlusmänge. Erinevatel üritustel on Kersti kanda kokakohustused, tema valmistatud talgusupid ja suupisted maitsevad hästi.

17. Liivi Miil
Sillaotsa talumuuseumi ette panekul täname muuseumipedagoog Liivi Miili külade ja vallavalitsuse vahelise koostöö arendamise ning külade omavahelise koostöö arendamise eest.

Aravere küla elanik Liivi Miil tutvustab aktiivselt muuseumi sündmusi Valgu-Velise piirkonna elanike hulgas, tehes selleks tublisti rohkem, kui seda nõuavad tema ametiülesanded. Tänu tema tegevusele on näituste avamistel ning teistel muuseumi üritustel rohkem külastajaid. Liivi kaasab oma pereliikmeid, sõpru ja tuttavaid muuseumi ürituste läbiviimisse, nii esinejate kui ka vabatahtlike abiliste ja talgutöölistena. Tänu sellele muutuvad muuseumi ettevõtmised atraktiivsemaks ning mitmekesisemaks.
Sillaotsa talumuuseumi pedagoog Liivi Miil

Kõige toredam selle juures on, et selle koostööga on rahul kõik osapooled. Velisemõisa külaseltsing on valinud muuseumi oma sõbraks ning erinevate kokkusaamiste korraldamise paigaks.

Liivi tegevus on aidanud kaasa ka nende ürituste kordaminekule. Liivi tegutseb aktiivselt kohaliku ajaloopärandi kogujana ja tutvustajana, korraldades näitusi ja pidades ettekandeid. Nii areneb koostöö kogukonnas, kasvavad teadmised ja tegutsemisvõimalused.

18. Lilia ja Jaan Tehver
Pealinnast tulnud pere renoveeris Paeküla külas Küla-Jüri talu, mis on kui armas muuseumi filiaal, väärtustamaks esiisade tööriistu ja esemeid. Jaan on uurinud ja kogunud Paeküla ajalugu, legende külast ja taludest, mis on valla kodulehel ka teistele tutvumiseks. Nad on sõbralikud ja vastutulelikud abistamaks külaelanikke.

19. Maie Raidma
Teenuse küla sädeinimene. Koos oma meeskonnaga olnud viie perepäeva korraldaja.

20. Maire Põhjala
Aktiivne Varbola küla külavanem. Varbolasse asus Maire elama pea 20 aastat tagasi ning on kogu siin elatud aja olnud agar külaelu arendaja. Maire oli võtmeisikuks MTÜ Varbola Külaseltsi asutamisel, samuti Varbola küla arengukava ja projektide koostamisel, mille tulemusena ehitatakse Varbolasse spordi- ja mänguväljak. Lisaks on Maire aastaid seisnud küla heakorra eest. Ta on olnud Märjamaa Valla Külavanemate Ühenduse juhatuse liige ja kaitsnud innukalt Varbola piirkonna huve. Nendel põhjustel soovime Varbola küla elanike nimel tehtud töö eest Mairet tänada.

21. Mati Terestal
Lokuta külavanem hoolitseb oma küla tegemiste eest. Ta on rajanud oma talu territooriumile laste mänguväljaku, kus korraldab suviti lastelaagreid. Toetab alati külade ühist jaaniõhtut. Mati on Haimre Kultuuriseltsi esimees, mis tänu temale sai moodustatud.

22. Rasmus Unga
Kui rääkida spordist, löövad Rasmuse silmad kelmikalt särama, sest ei ole võistlust, kus ta Haimre küla eest mehiselt võistelnud poleks. Viimastel aastatel on Rasmuse hooleks jäänud ka küla võistkondade komplekteerimine ja võistlustest osavõtt.

Haimre küla on võitnud juba kolmandat korda Märjamaa valla külade vahelised võistlused. Täname Sind sportliku visaduse eest!
Rasmus Unga

23. Reet Saar
Märjamaa Nädalaleht jõudis mullu 1000. numbrini, see on ainukordne saavutus vallalehtede seas. Vallalehe toimetajana oskab Reet kohalikke uudiseid nii valla- kui maakonnalehe tasandil kajastada operatiivselt, objektiivselt ja positiivselt, leides alati aega fakte täpsustada.

24. Rita Lobjakas
Rita on alatine osavõtja Haimre küla korrastustalgutel. Taidlejana osaleb ta aktiivselt Haimre rahvamaja erinevates ettevõtmistes.

25. Sulev Mölder
OÜ Orgita Põld juhataja Sulev Mölder on tegus mees, kelle juhtimisel on põllumajandusfirma üks tublimaid meie vallas ja maakonnas. Olgu ajad majanduses keerulised või head, Sulev on alati leidnud võimalusi aidata Haimre-Kasti piirkonna külasid nii rahaliselt kui ka tehnikaga, mida on erinevateks töödeks vaja läinud. Suur tänu Sulle külade abistamise eest!
Sulev Mölder. Tagaplaanil külaliikumise kontaktisik vallavalitsuses Kirsti Mau

26. Taavi Ehrpais
on ettevõtjana juba kümme aastat toetanud Russalu küla tegemisi ja külakeskuse aktiivset kasutamist. Tänu Taavile on Russalu küla tegemistega tuttavaks saanud kõige erinevamad inimesed lähedalt ja kaugemalt.

Tänu tema toetusele on soojad külakeskuse ahjud. Tema metsatarkused on meie piirkonna oluliseks ressursiks, mida Taavi lahkelt kõigi huvilistega jagab. Lisaks on Taavi alati väga positiivse suhtumisega ning näitab oma tegutsemisega meile seda, et kõik on võimalik, kui ainult nii otsustada. Taavi on meie küla tiimi väga väärtuslik liige, kelleta Russalu poleks päris see, mis ta peaaegu on.

27. Taimi Kingisepp
on aktiivne kohaliku kultuurielu edendaja. Taimi on olnud kauaaegne muusikaõpetaja Haimre koolis ning Haimre rahvamajas juhendab mitmeid kollektiive juba 13 aastat.

28. Tiina ja Mati Uusmaa
Teid tänab Teenuse küla. Olete suureks abiks külaürituste läbiviimisel.

29. Triinu ja Veiko Viljas
Noor pere, kes panustab oma aega Velise mõisa piirkonna külade ettevõtmiste organiseerimisse ja läbiviimisesse. Alati on nad nõu ja jõuga abiks. Tänu Veikole on Velisemõisa võistkond osalenud kõigil valla külade spordipäevadel. Veiko on ka Velisemõisa piirkonna logo autor.
Triinu ja Veiko Viljas aitavad kaasa Velise mõisa piirkonna külade ühistele tegemistele

30. Urmas Kristal
Moka, Nõmmeotsa, Alaküla ja Altküla külavanem. Mitmekülgne organisaator ja tegutseja. Urmas on jaaniõhtu ja vastlapäeva võistluste läbiviija, talgute „Teeme ära" korraldaja. Alati abivalmis ja vajadusel probleemide lahendaja. 2012. aastal pälvis Moka küla Märjamaa valla kaunima küla tiitli. Urmas on MTÜ Haimre Kultuuriselts aseesimees.

31. Valdo Unga
Tubli kaasategija Haimre küla tegemistes. Osalejate kelgumäele sõidutamine ja tagasi toomine Kasti-Haimre piirkonna vastlapäeval on alati Valdo toimetada.

32. Ülle Tammearu
Ülle on juhendanud Sipa lauluansamblit Cantare 5 aastat. Ülle on alati rõõmsameelne, heatujuline ja särasilmne. Tema korraldatud kontserdid Kullamaal ja Virtsus, kontsertreisid Soomes, Lätis, Kihnus ja jõulukontserdid Tallinki-laevadel on sisukad ja meeldejäävad. Soe ja südamlik tänu Üllele selle eest, et ta meil olemas on. Suur-suur aitäh tehtud töö eest!

33. Raplamaa Külade Liit
Märjamaa valla külaliikumine tänab Raplamaa Külade liitu abi ja koostöö eest.

34. Raplamaa Partnerluskogu
Raplamaa Partnerluskogus on väga asjalikud ja abivalmis projektinõustajad. Tänu LEADERmeetmetele on Märjamaa vallas teoks saanud mitmed unistused ja ettevõtmised.

35. Kehtna valla külaliigutajad
Kehtna ja Märjamaa külaliigutajate koostöö saab kümneaastaseks. Meie koostöö on elavdanud külaelu mõlemas vallas. Ühised õppeekskursioonid ja üksteisel külas käimised on saanud igaaastaseks traditsiooniks.