Augustikuus Moldovat külastanud Lääne-Viru delegatsiooni koosseisus olnud Kadrina vallavanem Aivar Lankei juhtis külaliste ringkäiku Kadrina vallas. Külalised käisid vallamajas, kirikus, spordihoones, tootmisettevõttes HAKA Plast OÜ. Kadrina kirikus oli moldovlaste üheks huviobjektiks taastusremondi läbi teinud kiriku orel, sest õigeusu kirikutes orel kui kirikupill hoopis puudub. Seega nägid mõned moldovlased orelit ning kuulsid selle helisid esmakordselt. Kadrina spordihoones tutvuti lasketiiruga ning tehti ka mõned proovilasud meie laskespordi entusiasti Ants Gruno juhendamisel.

Jutuks tuli ka õpilasvahetuse võimaluste leidmine. Külalisi huvitas ka meie kõrgeltarenenud IT-õppe kasutamine koolihariduses. Vallavanem avaldas lootust, et tulevikus võiksid mõned Moldova õpilased tulla Kadrinasse ka õpilasvahetuse korras.

Augustikuus Moldovas sõlmitud koostööleping Criuleni maakonnaga kätkeb endas mitmeid võimalusi edaspidiseks koostööks kahe endise Nõukogude liiduvabariigi vahel, nüüd juba uutes oludes ja võrdsetel tingimustel.