Raielank asub kahel pool küla sissesõiduteed ning külaseltsi sõnul väheneb mürakaitse kadumise ja küla välimuse halvenemise tõttu küla ainukese tööandja, Mustjõe kõrtsitalus tegutseva puhkekeskuse atraktiivsus ning elanikud kardavad sellest tulenevat turistide arvu langust: "Mustjõe kõrtsitalus tegutsevat puhkekeskust külastab aastas 5000 turisti. Külaliste vähenemine ohustab otseselt inimeste töökohti. Samuti peljatakse noorte lahkumise hoogustumist külast, mille elukeskkond drastiliselt muutub ning pole enam elamisväärne."

Koosolekul on lubanud osaleda RMK Harjumaa metsaülem hr Andrus Kevvai.

Kui ajaleht Sõnumitooja oktoobri algul teemat kajastas, ütles RMK Harjumaa piirkonna metsaülem Andrus Kevvai, et Mustjõe kõrtsi talu naabruses riigimetsamaal kasvav mets on saanud raieküpseks ning on õige aeg asuda seda uuendama: „Tegemist on majandatava metsaga ja lageraie on metsauuenduseks möödapääsmatu. Kehtiva metsamajanduskava kohaselt on see planeeritud 2013. aastaks."

Juhul kui RMKga kompromissile ei jõuta, plaanivad külaelanikud lageraie vältimiseks moodustada metsatöömasinate ette inimketi.