27. novembril 1986. a. Esimeseks esinaiseks oli Tähte Palmik, teiseks Ella Pringi. Klubi algusaastatel kuulusid juhatusse veel Linda Oras, Herta Aas, Ceda Tsefels, Juta Erma, Emmi Rand-ma, Selma Pert jt. Klubi kroonikakirjutajaks oli kaua aega Vaike Metsis. Klubi toetas sovhoosi ja külanõukogu juhtkond: Eve ning Jüri Kõrda, Sirje Saulep jt.

Pensionärid lõid aktiivselt kaasa küla kultuurielus. Lavastati näidendeid, lauldi ansamblis Laulumemmed jne.

Klubi algusaastatel osales aktiivselt umbes 50 pensionäri, niisama palju on liikmeid ka praegu.

Urve Veelaid peatus põgusalt ka klubi lähivinevikus toimunul. Eriti huvitavad on olnud sõpruskohtumised Soomes Ylöjärvi pensionäridega. Nende esindajad Helka ja Risto Valkila olid ka seekord meie juubelipeol.

Kõige kauem on Kuldset Sügist juhtinud Elvi Mihk (2000-2007), seejärel kuni käesoleva ajani on klubi eesotsas Urve Veelaid. Praeguses juhatuses tegutsevad aktiivselt Milvi Roos, Aino Reinla, Kaidi Tamm, Berta Jürgenson, Aino Salura, Maie Tomson.

Pärast peokõnet said tervitusteks sõna meie vallavanem Ott Valdma ja sotsiaalnõunik Sirje Saulep, kes esitas toreda omaloomingulise luuletuse. Nende kingitud palm kasvab jõudsalt ja küllap rõõmustab meid kaua.

Nüüd algasid meie ja külaliste etteasted. Alustas Kuldse Sügise tantsurühm Milvi Roosi juhtimisel kolme tantsuga. Voose Ehavalgus esitas kauni sünnipäevalaulu ja humoorika sketši. Üllatus laulis ja tantsis tuju tõstvalt. Kose pensionäride tantsurühma Madli (juhendaja Malle Lambasaar) väga heale esitlusele andis palju juurde kaunis rahvuslik riietus. Elulõng tuli lavale veel humoorika lühisketšiga. Kuldse Sügise linetantsijad Tea Kotka juhendamisel esitasid oma huvitavates pilkupüüdvates kostüümides hoogsa polka. Naerupahvakud kutsus esile Habaja Hõbejuus, kes esitas Stella Noode ja Enda Pilli koostatud humoorika pala pensionäridest perearsti juures.

Kuldse Sügise juhatus tänab kõiki, kes meie juubeliürituse kordaminekule kaasa aitasid. Eriti tänulikud oleme vallavalitsusele majandusliku toetuse ja Ardu Koolile ruumide kasutamise eest.