16. septembril oli meie armsal koolimajal sünnipäev. Sellel puhul toimus õpilastele mitmeid sportlikke tegevusi. Algklassid võistlesid kooli saalis erinevatel teatevõistlustel. Vanema astme õpilased seiklesid ümber koolimaja õpetaja Mai ja õpetaja Viive koostatud plaani alusel.

Äramärkimist väärib kindlasti see, et kool sai vallalt kingituseks uue maki, mida saab kasutada tantsutundides. Aitäh!

Õpetajate päev

Oktoobrikuu esimesel kolmapäeval oli meie koolis õpetajate päev. Juhtimise ja õpetamise haarasid enda kätte meie armsad abituriendid. Hommikul toimus aktus, kus „vanad" õpetajad pidasid maha tulise korvpallilahingu. Peale seda kinkisid uued õpetajad vanadele lilled ning lubasid nendel lahkuda, et nad rahus oma uusi õpetamismeetodeid katsetada saaksid.

Õpetajad veetsid toreda päeva Märjamaa rahvamajas. Esmalt vaadati kinos filmi „Halb Õpetaja", seejärel rääkis õpetaja Heli oma Jamaica reisi muljeid. Väljasõit lõppes maitsva lõunasöögiga rahvamaja kohvikus.

Peale tunde toimus aga ühine muljete vahetamine kooli sööklas. Kohvitassi taga rääkisid abituriendid oma päevast, mis oli selles head ja mis mitte.

Õpetajate rõõmuks lubas mõni noor, et kaalub õpetajaks õppima minemist.

Rebaste ristimine

Nii nagu meie koolis traditsiooniks on, ristisid 11. klassi õpilased ka sel aastal uusi keskkooli astujaid. Asi hakkas pihta juba kohe hommikul.

Nii kui 10. klassi õpilased kooli uksest sisse astusid, anti neile uued kostüümid ning värskendati parfüümiga, mille lõhn meenutas bensiini, äädikat ja veel midagi.

Rebased pidid tegema mitmeid erinevaid ülesandeid nii vahetundidel kui ka päeva lõpus. Loomulikult ei jäänud ükski rebane peale ristseid puhtaks.

Tunnistused aga said rebased kätte järgmisel päeval, kui meie koolis tähistati rahvusvahelist ülikonna päeva. Kõik oli viisakas ja pidulik, sest peaaegu kõikidel noormeestel oli seljas ülikond.

Majandusõpilaste ekskursioon Tallinna

Septembrikuu viimasel päeval toimus majandusõppe raames õppeekskursioon Tallinna Tehnikaülikooli ja AHHAA keskusesse. Peale Kullamaa kooli õpilaste osalesid veel Lihula ja Taebla õpilased. Tehnikaülikoolis toimusid loengud majanduse teemadel (innovatsioon, ettevõtlus ja majanduskeskkonna globaliseerumine). Peale seda tutvustati meile ülikooli õppehooneid ja ühiselamuid. Saime süüa majandusteaduskonna kohvikus.

Seejärel siirdusime AHHAA keskusesse. Külastasime 4D elamuskino ning näitust „Dialoog pimeduses," kus elasime 40 min pimedatena (jalutasime Kadrioru pargis, sõitsime merel paadiga ning einestasime kohvikus). See päev meeldis meile väga.

Täname Läänemaa Arenduskeskust majandusõppe edendamise eest.

õpilasfirma SHAKE

I veerand lõppes suvise peoga

20.oktoobril veeres suur kollane suvepäike üle Kullamaa kultuurimaja lava. 1.- 6. klassi õpilased pidasid oma taidluspidu teemal „Suverõõmud". Suvi on teadagi väga värviline, me nägime rohelisi matkaselle, rõõmust roosasid poisse ja plikasid, suurest ujumisest siniseid neljandikke, päikesest põlenud kollaseid võimlejaid ning oranže päikeseloojangu nautijaid. Žürii kibeles samuti lavale tantsima, sest nii kaasa haaravaid kavasid oli lausa piin istudes vaadata. Õpilasesindus oli kui üks suur pere, kes oli külalised kokku kutsunud ja neid nüüd lahkelt võõrustas. Ja tundus, et ka klassijuhatajad nautisid seda väikest suvist uperpalli. Kõik olid põhjalikult ette valmistanud.

Suur aitäh õpilastele, klassijuhatajatele, õpilasesindusele ja huvijuht Riinale.

Žürii nimel Heli Mäe