2011. aasta jäädvustub linnaelanike jaoks kui suurte muutuste aasta. Uue valuuta ning kultuuripealinna valguses võib öelda, et vähemalt pealinnas ei ole elanikku, keda need muudatused ei puudutaks. Paljudele inimestele seostuvad kultuuripealinna üritused ainult kesklinna ja vanalinnaga, kuid tegelikkuses toimub hulk algava aasta kultuuripealinna üritusi erinevates Tallinna piirkondades. Eesmärgiks on kultuuri tunnetuse viimine igasse linnaossa. Haabersti elanike jaoks seostuvad erinevate üritustega esmajärgus Saku Suurhall ning Vabaõhumuuseum. Nii alustab kultuuripealinn oma võidukäiku Saku Suurhallis juba veebruari alguses toimuval Simpel Sessionil, mis propageerib eelkõige noorte tänavakultuuri ning ekstreemsporti.

Pisut vanematele inimestele jätkub kultuuripealinna aasta märtsikuus toimuva Tallinna Muusikanädalaga ning Eesti Muusika Päevadega 2011, mille eesmärk on tutvustada kogu maailmale imelist eesti muusikat džässist folgini. Muusikanädala ning muusika päevade raames toimuvad kontserdid üle kogu Tallinna.

Kahtlemata on Haabersti linnaosa suurim kultuurilis-looduslik pärl Vabaõhumuuseum. Alates maikuust toimuvad seal muuseumiööd, mille raames tutvustatakse eesti pärimuslugusid, etnograafiat. Käsitööringide kaudu on kõigil võimalik tutvuda eesti rahvariiete valmimisega ning rahvussöökide valmistamisega.

Samuti on maikuu pühendatud autentsele aasia muusikale. Nimelt pakub festival „Orient“ kõikidele huvilistele võimaluse maikuust tutvuda ainsa taolise festivaliga terves Põhja- Euroopas. Haabersti elanike jaoks teeb asja mugavamaks muidugi see, et Kultuuripealinna ürituse raames toimub see Tallinna Loomaaias.

Palju on räägitud sellest, et alates maikuust avatakse mitmel pool Tallinnas, sh Haaberstis jalgrattalaenutused. Jalgrattakultuur on muuseas põimitud ka kultuuripealinna kavasse. Nimelt toimub juunikuus mitmel pool Tallinnas Tallinna jalgrattanädal, mille raames tutvustatakse, uuritakse ja arendatakse jalgrattakultuuri. Festival avaldab austust jalgrattale kui mõtteid ja tegusid inspireerivale nähtusele.

Algava kultuuriaasta üheks suursündmuseks võib aga nimetada juulikuus toimuvat XI noorte laulu- ja tantsupidu „Maa ja ilm“, mis toimub Tallinna Lauluväljakul. Olgugi et üritus ise toimub kaugel Haaberstis, on tegu niivõrd olulise üleriikliku sündmusega, millest ei tohiks kõrvale jääda ükski tallinlane.

20. augustil 1991. aastal taasiseseisvus Eesti Vabariik. On märgiline, et aastal, mil Tallinn tähistab kultuuripealinna staatust, tähistab meie riik oma 20. aastapäeva. Ka selle raames toimub Tallinna Lauluväljakul tähtsündmus „Vabaduse laul“, millega meenutatakse, kuidas me omal ajal ennast vabaks laulsime.

Kultuuripealinna aasta programmi mahub lisaks eespool nimetatutele veel sadu üritusi ning kordaminekuid. Kuid olulisim iga tallinlase jaoks peaks ole-ma just oma kodupiirkonna muutmine kultuuriväärtuslikumaks. Loodan, et seda 2011. aasta kultuuriline õhustik ka pakub.