Kultuuriasjadega tegelemine on midagi sellist, mida inimesteta teha ei saa. Laulame enda hinge rõõmsaks, tantsime lustlikult või teeme multikaid - ikka tahaks seda rõõmu ka kellegagi jagada ja mitte sahtlisse surada. Kultuurijuhil on nende tegemiste käigus tore võimalus kohtuda ja inimestega tuttavaks saada, põhjalikult teid tundma õppida ja tegelikult: õppida ise just teie käest. Kõike. Muidugi suhtlemist, kuid võib-olla ka kokkamist või koduveini tegemist, aiandust või piduriklotside timmimist jalõpuks, miks ka mitte, traktorikummi vahetamise nippe... Ja tore on ju inimestega maailma asjade üle vestelda, sest see kõik kokku ongi kultuur. Niisiis olen väga tänulik, et sain parima võimaluse - sündmused näitavad, kes me inimestena olla tahame ja mida meil üksteisele pakkuda on. Rahvamajas annab teha paljugi ja eelkõige muidugi siis, kui kaasateha tahtjaid leidub. Selle kuu jooksul, mis mul siin olla on olnud, on juba ühtteist juhtunud! Loomulikult tehku iga inimene ikka eelkõige seda, mida hästi teha oskab, sestap alustasin ka mina laste-noortevanematega esimesel advendil filmitöötoaga ja - maja oli möllu ja multikaid täis. Saime omavahel tuttavaks ja nüüd on päris tore mõne noorega kohtudes "tsau" hüüda.

Eelmisel päeval, detsembri esimesel päeval, toimus maakondliku saskuturniiri lõpuõhtu. Laimjala meeste algatatud tegevus on ühele uuele tulijale üllatav ning rõõmustav näha - südantsoojendav on tunda, kui inimesed tahavad koos tegutseda ja muidugi ka pidu pidada. Ja siin korraldas pidu end ise :)

Teise advendi puhul toimus rahvamajas filmiõhtu selle aasta kodumaise kõige vaadatuima filmiga "Seenelkäik". Ja jälle tõi see maja rahvast täis. Filmiõhtuid tuleb veel, kino peab saama, aga mitte ainult. Järgmiseks paneme aastalõpu peol jalad tantsust huugama, eksole...

Just enne tervitussõnade trükkiminekut sai rahvamaja saalis ka ilmavalgust jõulutuli kuusel ning lapsed ja naisansambel laulsid vallamaja esisel platsil oleva kuusekese samuti jõulutuledesse.

Peatse kohtumiseni juba järgmistel sündmustel,
kultuurijuht Mikk