Lääne-Viru Arenduskeskus (LVAK) kutsub kõiki Lääne-Viru maakonna ettevõtlushuvilisi 03.oktoobril 2012 toimuvale Lääne-Virumaa ettevõtluspäevale

Sel aastal on ürituse kandvaks sõnumiks äriideede genereerimine ja enesekindluse ning motivatsiooni leidmine ettevõtlusega alustamiseks ja tegutsemiseks. 
Ettevõtluspäevale on oodatud kõik Lääne-Viru maakonna ettevõtjad, eriti kasulik on see alustavatele ettevõtjatele!
Ettevõtluspäeval osalemine annab ka hea võimaluse teiste kohalike ettevõtjatega kohtumiseks, kogemuste jagamiseks ning näpunäidete vahetamiseks. Oma senisest teekonnast ettevõtlusmaastikul, nii õnnestumistest kui ka takistustest, räägivad algajad ja mõne aasta tegutsenud ettevõtjad.

Üritus on osalejatele tasuta, kuid vajalik on eelnev registreerumine.

Registreerumise vormi leiad kodulehelt www.arenduskeskus.ee.

Lisainfo: tel. 32 58028, e-mail:  info@arenduskeskus.ee


N, 4. oktoober kell 13:45 Rakvere Spordikeskus

Lääne-Virumaa meeste tervisefoorum


Projekti Mehed Liikuma ja  Lääne-Viru Maavalitsuse koostöös toimub 04. oktoobril I Lääne-Virumaa meeste tervisefoorum, mis keskendub maakonnas elavate ja töötavate meeste tervise- ning liikumisteadlikkuse tõstmisele.

Üritus ja sellele järgnev liikumistegevus toimuvad Rakvere spordihallis.

Päevakava

13:45 - 14:00     Kogunemine ja registreerimine
14:00 - 14:05     Päeva sissejuhatus
14:05 - 14:15     Lääne-Virumaa meeste tervisefoorumi avasõnad 
14:15 - 14:35     Kuhu mehed kodust kaovad? - dr. Kristo Ausmees, MediTA kliiniku meestearst
14:35 - 14:55     Läbi elu tervena liikudes - dr. Peeter Laasik, SA Elva Haigla ravijuht, ortopeed
14:55 - 15:15     Mehe tervis ja eesnääre - dr. Gennadi Timberg, MediTA kliiniku uroloog

15:15 - 15:35     Tervisepaus
15:35 - 15:55     Elu vs sport - triatleet Ain-Alar Juhanson
15:55 - 16:15     Ka tugitoolisport on sport! - Lembitu Kuuse, ERR saatejuht
16:15 - 16:35     Terved mehed on toredad - Kerttu Jukkum, saatejuht
16:35 - 16:55     Töö vs sport - Toomas Varek, Rakvere linnapea
17:10 - 18:30     Sportlik tegevus Rakvere spordihallis - kaasa võtta spordiriided ja pesemisasjad

Foorumile saab registreerida läbi alloleva online registreerimisvormi, telefonil 503 2748 või e-posti aadressil mehedliikuma@mehedliikuma.ee.


N, 4. oktoobril kell 18 Athena koolis (Pikk 30)

Kaarel Kuurmaa tutvustab filmi "Kassimi unistus"

Filmilektoorium KULTUURIAABITS

Sügishooaja 2012 läbivaks teemaks on inimene võõras kultuuriruumis. Välismaal töötava pereisa, võõrsil pere loonud lapse, kaugele maale vabatahtlikuks läinud sugulase leiab juba igast eesti perest. Kuidas neil seal läheb? Milliseid väljakutseid esitab elu teistsuguste tavadega rahva seas? Athena selts koos filme tutvustava Kaarel Kuurmaaga kutsub kõiki huvilisi vaatama ja kaasa mõtlema.

Vaatame Kief  Davidsoni filmi „Kassimi unistus". Aus ja ehe film on pärjatud mitmete festivaliauhindadega nii žüriilt kui publikult.

Kaarel Kuurmaa (programmikoostaja, filmikriitik) on õppinud teoloogiat, ajalugu, religiooniantropoloogiat Tartu Ülikoolis. Korraldab erinevaid kultuuri- ja filmiüritusi, koostab vabaõhufilmifestivali "tARTuFF" programmi, teeb koostööd PÖFFiga ning koordineerib dokumentaalfilmide programmi Kumu kunstimuuseumis. Aastast 2009 on võimaldanud eesti publikul Docpointi raames osa saada Helsingi dokumentaalfilmide festivalist.

Filmiõhtud toimuvad Athena koolis (Pikk 30) neljapäeviti 4., 18. okt., 1., 15. nov., 6. dets 2012 kell 18.00. Toetavad Rakvere linn ja Eesti Kultuurkapital. TASUTA filmiõhtutele on oodatud kõik huvilised. Karismaatilne lektor, kuum tee ja hea film - tasuta!


R, 5. oktoober Rakvere Gümnaasium

Kontsert-aktus (kutsutud külalised, õpetajad), Rakvere linna õpetajate päeva tähistamine.


R, 5. oktoober kell 19 Rakvere Gümnaasium

Tunglajooks

Jooks toimub üle Rakvere linna. Osalevad kooliõpilased ja vilistlased. Lisainfo: www.rakgym.edu.ee


R, 5. oktoober kell 22 Rakvere Teatrikohvik

JAZZUKOHVIK: Martin Matt / Jam Gangsters

Dmitri Nikolajevski, Heikko Remmel ja Martin Matt on kolm sõpra, kes jagavad sarnast muusikalist maitset ja visiooni. Triona alustasid nad koosmängu selleks, et saaks mängida oma loomingut, ületada stilistilisi ja muid piire ning jämmides ja eksperimenteerides avastada uusi muusikalisi värve. Muusika valmib nii kodus kui ka proovides ning ühtegi kindlasse kategooriasse seda paigutada ei saa. Aga seda põnevam!

Martin Matt pälvis muideks aastal 2011 Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia. Matt on kitarrimängule pühendanud viimased kümme aastat. Ta on õppinud kitarri Heino Elleri nimelises Tartu muusikakoolis ning praegu õpib džässkitarri muusika- ja teatriakadeemias Jaak Sooääre käe all. Veel on tema õpetajad olnud Peeter Prints ja Oleg Pissarenko. Martin Matt on teinud koostööd selliste lugupeetud eesti muusikutega nagu Margus Vaher, Sofia Rubina, Uku Suviste ning ansambel Bombillaz.

Martin Matt - kitarr. Heikko Remmel - kontrabass / bass kitarr. Dmitri Nikolajevski - trummid.


Rakvere Teatri mängukava vaata: www.rakvereteater.ee


Rakvere Teatrikinos sel nädalal: „SEENELKÄIK" ja „PIMEDUSE RÜÜTLI TAASTULEK"

NÄITUSED

T, 2. oktoober kell 12 Rakvere Galerii

Kunstiklasside endiste õpilaste maali-ja graafikanäituse avamine

*Toomas Erapart

*Ane Albert

*Mirjam Mölder-Mikfelt

*Lauri Kalm

*Eve Neito

Elagu RG 100! Tulge galeriisse!


... kuni 6. oktoober Rakvere Gümnaasium

Anti Kuusi fotonäitus "Saaremaa"

Autorist:

Anti Kuus (AK) on lõpetanud Rakvere I Keskooli (1975), Tallinna Polütehnilise Instituudi majandusteaduskonna (1979), Eesti Kõrgema Kommertskooli ja York´i Ülikooli (Canada). MBA.

AK on töötanud ökonomistina, finantsdirektorina ja viimased 20 aastat tippjuhina.

Alates 1995. aastast on kahepaikne - elab ja töötab peamiselt Tallinnas, kuid suure osa ajast veedab Saaremaal oma talus. Makse maksab ja valib Lümanda vallas.

AK fotonäitusi on eksponeeritud peale Eesti veel Tšehhis ja Austrias.

Näitusest:

Näituse fotod on pildistatud 1991-1997 ja nendel domineerivad maastikud, mere- ja rannavaated, lagunevad tuulikud... Inimesi on fotodel vähe ja nad on pigem tagaplaanil. Paljud jäädvustatud kohad on praeguseks oluliselt muutunud ja seetõttu on fotodel peale kunstilise ka ajalooline väärtus.

Fotod on pildistatud filmile Fuji Velvia ja kopeeritud fotopaberile Helsingis sealsete tippspetsialistide poolt (Cibachrome tehnoloogia).

Kõik selle näituse fotod on avaldatud 1997.a. ilmunud fotoalbumis "Saaremaa". Raamatust on ilmunud kordustrükk 2002.a. Autori autogrammiga eksemplare on müünud ka USA internetiportaal Amazon. Lisainfo: www.akta.ee


... kuni 6. oktoober Rakvere Gümnaasium

Näitus „Rakvere Gümnaasiumi kunagised kooliõpilased"

Koolimaja II korrusel. Näitus jääb avatuks 6. oktoobrini.


... kuni 20. oktoober Rakvere Teater

Näitus „Armastusega End(l)ale" - Teatraalne fotoseiklus läbi ajaloo

Rakvere Teatri Galerii avab taas uksed! Uue hooaja esimese näituse ekspositsioonidel on "poosid" sisse võtnud meie head kolleegid Pärnust. Elagu armastus, elagu teater, elagu kunst!

Näitus on avatud 31 päeva, alates kolmapäevast, 19. septembrist, Rakvere Teatri suure maja fuajees.

Endla teatri 100. juubeli puhul lavastas näitleja Kaili Viidas koos Endla trupi ja tehnilise meeskonnaga 29 maailma kunstiajalukku kuuluvat maali. Ellu äratati teiste seas näiteks Raffaeli „Keerubid", Diego Velázqueze „Õuedaamid", Edvard Munchi „Karje", Andy Warholi „Elvised".

Olulise põhimõttena on fotodel jäädvustatud hetke siin ja praegu. Kõik - alates Salvador Dalí sürreaalsest maailmast kuni Jan van Eycki 15. sajandi madalmaade jõuka linnakodaniku koduni - oli reaalselt üles ehitatud ja loodud vaid teatri ning mitte fototöötluse vahendeid kasutades.

Näituse fotograaf on Kalle Veesaar.

29 maali lavastamiseks vajalikud erinevad interjöörid loodi Endla teatri lavadel. Teatri laoruumidest otsiti välja aastatega kogunenud ja unustatud kostüüme, dekoratsioone ja rekvisiite, mida taaskasutati ja ümber töödeldi. Spetsiifiliste detailide loomisel aitasid kaasa Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia butafoori eriala üliõpilased.

Kõik näituse fotod on trükitud ainueksemplaridena ning käsitsi valmistatud raamides, mis valmisid koostöös Pärnumaa Kutsehariduskeskuse puutöö õpikojaga.

Näitus valmis Endla teatri, Eesti Kultuurkapitali, Pärnu Rotary Klubi, Ugala teatri, TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia, Pärnumaa Kutsehariduskeskuse, Grimmikooli, ArtPrinti, Mööblisahvri ja Euronicsi koostöös. 


... kuni 16. november Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Köitekunsti näitus "Scripta manent IV"

Näitust luues lähtusid korraldajad - Eesti Köitekunstnike Ühendus koostöös Eesti Kunstiakadeemia ja Eesti Nahakunstnike Liiduga - kujunenud tavast, et kõik osavõtjad köidavad üht tekstikogumit. „Scripta manent IV" (lad. k. kirjutatu jääb) on pühendatud tuntud eesti heliloojale Veljo Tormisele, kelle looming on saanud ainest soome-ugri rahvaste rikkalikust folkloorist ja loodusest.

Köitekunsti võtmes loodud kunstiobjektide sisuks on Veljo Tormise loengud ja arutlused, mille on lindistuste ja intervjuude põhjal kokku seadnud Urve Lippus. Noodinäidetega tekst koosneb neljast loengust, milles helilooja räägib oma loometeest ja eesti rahvalaulu kujunemisest.

Kuidas köita helikirja? Kunstnikud oskavad teha seda imepäraselt - ei ole näha piire materjalikäsitluses ega tehnikates. Iga looja naudib muusikalist lätet ja tunnetab teemasügavust isiklikult. Lõpptulemuseks on külluslikult köidetud laulusõnad.

Valiknäituse koostas ja kujundas: Rene Haljasmäe.