Tsehhi lõbustuspark Tivoli

Lõbustuspark on Tšehhi meelelahutuskultuuri traditsiooniline osa. Sagedasti on see perekonnaäri, mida veetakse põlvest-põlve - niisamuti on lugu ka Eestisse saabunud Tšehhi lõbustuspargi puhul. Pargi praeguse omaniku Antonin Buriani vanavanaisa poolt üle saja aasta tagasi asutatud lõbustuspargi atraktsioone on aastatega pidevalt uuendatud ning nende populaarsus ajaga vaid kasvanud. Tsehhi Lõbustuspark pakub laia valikut atraktsioone, kus nii väiksed kui ka suured leiavad endale midagi. Kokku 12 atraktsiooni alates batuudist lõpetades Ameerika mägedega.

Kellaajad: esmaspäevast reedeni 15:00-20:00, laupäeval, pühapäeval 12:00-20:00.


... kuni N, 9. august kell 20 Rakvere Kalevi Hall (Võimla tn. 1)

Eesti Kristliku Nelipühi Kiriku jumalateenistused (Euroopa vajab Jeesust)


T, 31. juuli kell 21 Rakvere Vallimägi

Kukerpillide 40. Juubel
Külalised Marko Matvere, VLÜ ja Ivo Linna.
Sellel aastal täitus ansamblil Kukerpillid 40-s lavaaasta ja loomulikult peab üks korralik ning endast ja oma publikust lugupidav bänd tähistama seda juubeliturneega.
Kukerpillid on tegutsenud kogu selle aja - 40 aastat - ning kordagi pole publikut petetud lausega: see jääb nüüd küll meie viimaseks kontserdiks. Vastupidi, olgu torm või maru, vihm, äike või leegitsev päike - kukrid, nii neid ju hellitavalt kutsutakse, on ikka vapralt laval, et armastatud viisidega kuulajate tuju heaks teha.
Kuid Kukerpillid pole oma juubelituuril üksi laval. Kuna tegemist on nii lugupeetud bändiga, siis otse loomulikult austavad nende sünnipäeva oma kohalolekuga sama lugupeetud ja armastatud lauljad. Suurima heameelega on lasknud end sünnipäevapeole kutsuda ka Ivo Linna ning Marko Matvere ja Väikeste Lõõtspillide Ühing, lühidalt VLÜ.
Olgu öeldud - Kukerpillide, Ivo Linna, Marko Matvere ja VLÜ ühisel suurel kontserttuuril tuleb esitlusele nii vanu tuntud aga ka uuemaid lugusid. Ikka selliseid, mille loomiseks on inspiratsiooni ammutatud elust enesest.


N, 2. august kell 20 Rahvaaed

NELJAPÄEVAÕHTUD TEATRITERRASSIL

Esineb ansambel „UKERDAJAD"

RINGO RAMUL, LAURI MÄESEPP, TANEL SIIMANN, MADIS LUNDRE.

Rakvere rahvamaja kutsub kuulama Virumaa noori muusikuid. Üritus on tasuta


R, 3. - T, 7. august kell 14 Rakvere skatepark

Kristlik festival "Euroopa vajab Jeesust"

3.- 7. augustistini kella 14-17 Rakvere skatepargis muusikalised esinemised kitarri saatel, pantomiimid, kirjanduse ja kutsete jagamine õhtusele üritusele. Samadel kuupäevadel ja kellaaegadel korraldavad lastetöötegijad mänge ja käsitööd Koidula - ja Lennuki tänava laste mänguväljakute kõrval asuval muruplatsil ja Lennuki tänava palliplatsil.


L, 4. August kell 19 Muuga Mõis, Laekvere vald

Tumeromantika õhtu Muuga mõisas

ROMA AMOR  / Itaalia /
chanson noir / dark cabaret / neofolk

DANDELION WINE / Austraalia /
neo-medieval  / ethereal electro
EKSKLUSIIVNE AKUSTILINE KONTSERT

ROMA AMOR ekspressiivne ja šarmantne liigutab hingekeeli ja haarab kuulajad oma muusika lummusesse ning sobitub stiililt ja päritolult ideaalselt augustiõhtuse itaaliapärase neorenessansliku Muuga mõisa olustikku. 
Roma Amori kolmas album „Occhi Neri" ilmus käesoleva aasta alguses.  Kõlades itaalia 1960.aastate laulukirjutajate folgimõjutustega šarmi ja prantsuse šansoonimeistrite kabareelummuse piirimail, on Roma Amori uus album vaistlikult romantiline ja rafineeritud. See album võrgutab kõigepealt oma suveõhtu sumedusega ja murrab siis teie südame kaunilt sensuaalse maheda tasase lauluga.

Dandelion Wine on eeterliku elektro-maailmamuusika bänd, mis asudes Austraalias Melbourne'is, asustab hoopis teistsugust maailma. Maailma, kus sajandid sulanduvad üksteisesse, luues sujuva terviku. Maailma, kus keskaegsed pillid panevad pead kokku elektrooniliste biitidega.
Maailma, kus ingellik vokaal liugleb väändunud kitarride lainete kohal. Maailma, kus õrnad akustilised sosinad on kõrvuti hingemöllu kirglike puhangutega.

Piletid: 9 / 10 EUR. Piletid müügil Piletilevi müügikohtades ja Piletilevi partnerite müügikohtades Lätis, Leedus ja Helsingis.
E-pileti ostmiseks pangaülekandega  otse korraldajatelt saada kiri aadressil darklandfire@gmail.com.
Ürituse kestus 3 h 30 min. Tegemist ei ole vabas õhus toimuva üritusega. Pildistamine lubatud. Soovitatav vanus al. 18 a, nooremad võivad osaleda koos täiskasvanud saatjaga.


E, 6. august kell 10 - 11 Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Mobiilne raamatukogu Katarina Jee külastab Rakveret

28. juuli kuni 7. august väntavad mittekonverentsi „Cycling for libraries" raames Vilniusest Tallinna üle 100 raamatukoguhoidjast jalgratturi rohkem kui 20-st erinevast riigist. Jalgratturitega sõidab kaasa ka Tallinna Keskraamatukogu ratastel raamatukogu Katarina Jee, mis on ainus selline Baltimaades. 

Katarina Jee avab oma uksed lühikeseks ajaks huvilistele uudistamiseks ka Rakveres. Lapsed saavad bussis lahendada ristsõnu ning joonistada ratastel raamatukogu. Parimad joonistused lisatakse nii Katarina Jee Facebooki kontole kui ka Tallinna Keskraamatukogu kodulehele. Samuti tutvustab Katarina Jee kogu huvilistele raamatukogubussi ja erinevaid teenuseid, mida üks kaasaegne raamatukogu pakub.

Raamatukogubussi saab külastada esmaspäeval, 6. augustil kell 10 -11 Lääne-Virumaa keskraamatukogu juures.


... kuni 31. juuli Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Näitus „Metsa väge täis"

Lääne-Virumaa Keskraamatukogus laste- ja noorteosakonnas õpilaste joonistustevõistluse  „Metsa väge täis" tööde näitus. Joonistusvõistlust korraldasid Eesti Metsaselts ja Rakvere Linnavalitsus.


T, 31. juuli - L, 18. august Rakvere Galerii

Eesti Akvarellistide Ühingu aastanäitus


... kuni 30. august Art Cafe

Näitus „Naine"

Väljapanekus värviküllased maalid Marje Õunapuult.


... kuni 1. september Rakvere Näitustemajas Tallinna tn 3

Kunstinäitus „Kunst pimeduses/valguses"

Näitusesaali on üles seatud SA Virumaa Muuseumid kunstikogu paremik. Teiste seas saab vaadata Elmar Kitse, Richrad Sagritsa ja Aleksander Rünga, Hando Mugasto ja Romulus Tiituse töid aktist karikatuurideni. Külastaja valida on, kas näitust soovitakse vaadata valges või pimedas ruumis taskulambi valgel. Lisaks on võimalus saada osa  kunstniku ateljee inspireerivast õhkkonnast ja tellida sõpruskonnale või töökollektiivile loovust arendav kunstiprogramm veini ja akti maalimise lühikursusega, lastele eriprogrammid! 

Kuraator Teet Veispak. Näitustemaja on avatud: T-R 10:00 - 17:00 ja L 10:00 - 15:00


Rakvere Teatri mängukava vaata: www.rakvereteater.ee


Rakvere Teatrikinos sel nädalal: „Öö varjud" ja „Mida oodata last oodates"