Ka sel suvel toimusid küladevahelised spordimängud, kus seekord oli võidukas Hockabaca.

Kirgi küttis selgi aastal võrkpall ja köievedu. Uue alana oli kavas naisekandmine, mis publikus ja ka kohal viibinud Leedu ajakirjanikes suurt elevust tekitas. Järgmisel aastal ilmub info mängude kohta aegsasti ja kõigi vormsilaste ja Vormsi sõprade osavõtt on oodatud, nii kohtunike ja korraldajatena kui ka auhindade annetajatena. Hannes Vanaküla valmistatud rändkarikas ootab järgmist võiduküla. Et suuri spordiüritusi saab Vormsil korraldada küll, näitas edukas Paf Vormsi rattaralli kordaminek.

Hoolimata ilmataadi vempudest, kes rattasõitjaid korralikult kastis, õnnestus üritus suurepäraselt.

Saare külalised said ka sel aastal külastada infopunkti seltsimajas. Seoses uue külamaja avamisega saab infopunkt parema asukoha ja järgmisel suvel loodetavasti veelgi rohkem külastajaid.

Kõigil soovijatel on võimalik oma teenuste kohta, mis turistidele huvi võivad pakkuda, infopunkti teavet jätta.

Muusikud armastavad Vormsit ja vormsilasi endiselt. Jääääre kaunid meloodiad ja ansambel Kõrsikute, ehk Bonzo, Pehk ja Pässi muhe esinemine laululaval tõid muidu sompus õhtul päiksegi pilve tagant välja. Rauno Pehka koos pojaga andis meeleoluka kontserdi Kersleti ateljees.

Olavipäevade ajal oli saar traditsiooniliselt rahvast pungil ja kõigile jätkus meelepäraseid üritusi. Avatud Külaväravate raames toimusid Rälby külas laat ja simman, käsitöö õpitoad, oksjon ja võistlused suurtele ja väikestele.

Särtsu lisasid Rälby küla laste esinemine ning Palamuse koori ja tantsurühma etteasted. Kersleti ateljees oli võimalus kogenud kunstnike käe all oma oskusi proovile panna ja muusikat nautida, huvilised said osa jalutuskäikudest giidi saatel nii Rälby , Sviby kui Rumpo külas. Sviby muuseumis ja Borby külas sai vaadata näitusi Vormsi vanadest fotodest, seltsimajas Kadi Karine Vormsi arhitektuuri teemalist fotonäitust.

Seltsimajas andis kontserdi rootsi laulja Stefan Ringbum, kelle esituses sai kuulda Gotlandi rahvalaule kui Vladimir Võssotski laulude töötlusi.

Monoteatri korraldatud Vanaisa etendus koos Tanel Padariga tõi saarele nii palju külalisi, et ka lisapraamid ja väiksemad alused olid rahvast pilgeni täis. Tuli järjekordselt tõdeda, et suurema ürituse tarbeks jääb praegune praamiühendus kesiseks.

Olavipäevade üritused on ju alguse saanud Püha Olavi kiriku taaspühitsemist 22 aastat tagasi ja olulisemaks sündmuseks oli öine missa ja tänujumalateenistus kirikus.

Kauniks traditsiooniks on saanud ka pianist Sven Kullerkupu kontsert, mis selgi aastal teoks sai. Lisa tuli ka päikeseloojangu kontserdi näol. Sel suvel musitseeris loojuva päikese taustal Saxby rannal nooruke Johanna Maria Juhandi flöödil.

Lapsed said augustis osa Rannaraja muusikalaagrist ja Nukuteatri Naksitrallide seiklusest. 19.-21. juulil näidati seltsimajas Pärnu fi lmifestivali raames paremaid linateoseid ja augusti lõpupäevadel sai hoo sisse Hiiu Kandle festival oma õpitubade ja kontsertidega.

Seda aastat on veel napilt üle kahe kuu jäänud, aga sinna mahub veel 3. novembril toimuv stiilipidu «Maailma rahvad», 21. detsembril toimub valla jõulupidu, kus külaliseks on Hendrik Noormann ja aastavahetuse pidu. Spordi tegemist ei tahaks ka unarusse jätta ja soov on korraldada lauatennise jooksev avatud turniir seltsimajas.

Samuti jätkub novembris mälumäng.

Uuel aastal juba uued sündmused ja üritused ja ka need saavad toimuma ainult teie aktiivsel kaasalöömisel, armas Vormsi rahvas.