Loksa Linnavolikogu
Loksa Linnavalitsus
SA Loksa Kultuur

Loksa mudilased sõidavad Vääna mõisa.

Kuna selle aastal tänu meie headele sõpradele pole vajadust kulutada maksumaksja raha traditsioonilise linna ilutulestiku korraldamiseks, otsustas Loksa linnavalitsus varem selleks planeeritud raha suunata väikestele loksalastele jõulurõõmu nautimiseks.

SA Loksa Kultuur korraldab selle raha eest loksa lasteaia vanemate rühmade mudilastele bussiga väljasõidu jõuluetendusele Vääna mõisa, kus lapsed näevad näidendit „Kui ma ei kasvagi kunagi suureks?" Samas toimub ajalooline ekskursioon, kunstnik õpetab tegema jõuluüllatusi, kõht saab täis, rajaleidja õpetab, kuidas paksust metsast kodutee leida. Lapsed saavad teha hobusesõitu ja tutvuda tarkade tädide- onude abiga vanade väärikate raamatute näitusega. Ja loomulikult on kohal Jõuluvana kingikpotiga, mis ei ole kommikott!

SA Loksa Kultuur

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MTÜ Rannamännid andis toetusallkirjad Loksa Gümnaasiumile

Laupäeval, 26. novembril toimus MTÜ Rannamännid aastakoosolek Loksa Sotsiaalkeskuses. Päevakorras oli ülevaade aruandeperioodi tegevusest, mille andis MTÜ juhatuse esimees proua Vaike Reinla. Kinnitati ära revisjonikomisjoni aruanne ja peeti aru, millised on järgmised ühistegevused nii aasta lõpul kui tuleval aastal.

Päevakorda lisati päevakorrapunkt, mille all tutvuti Loksa linna pöördumisega haridus- ja teadusministri Jaak. Aaviksoo poole ja anti allkirjad Loksa Gümnaasiumi jätkamise toetuseks.

Koosolekul kirjutasid kõik kohalolnud alla ka protestile sotsiaalmaksu ülempiiri kehtestamise vastu, mis vähendab pensionikindlustuse raha vähemalt 4-5 % ja riigile kuuluva Eesti Energia järjekordse hinnatõusu vastu.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Loksa jõulupuu tuled süüdati I Advendil

Loksa linnaväljaku jõulupuu tuled süüdati I Advendil. Kogudusel ja linnal on aastatepikkune traditsioon süüdata linna keskväljaku jõulupuu esimene küünal Loksa Neitsi Maarja kiriku altaritulest. Tule tõid koos kirikuõpetajaAhti Udami ja kirikulistega kuuse juurde Loksa Lasteaia mudilased ja soovijatel oli võimalik altarituli viia oma kodudesse. Torm ja vihmane ilm tuletoomist ei seganud, protsessiooni ajal oli ilm leebe. Kuuse juures tervitasid linlasi nii diakon Ahti Udam kui ka linnapea Värner Lootsmann. Pisikestele päkapikkudele-tuletoojatele oli valmis ka kommikorv.

SA Loksa Kultuur tänab Loksa Gümnaasiumi õpetaja Riina Paartalut ja laululapsi Grete-Geteli Võõsat ja AngelicaLumistet ning Loksa Muusikakooli plokkflöödimängijaid koos õpetaja Erika Kasetaluga, kes kaunistasid jumalateenistust jõululauludega. Tänu ka muusikakooli direktorile Lauri Metusele, kes hoolitses pühadetunde eest ja saatis üle väljaku kaunist jõulumuusikat ja alati abivalmis helimeest Aivar Jürimetsa.