Populaarseks kujunenud odaviske ja kuulitõuke katsevahelised pausid on küll tavapäratult pikad, kuid pole takistanud suurepäraste tulemuste saavutamist, olgu nimetatud Raigo Toompuu 18.84 kuulitõukes ja Sander Suurhans 64.00 odaviskes. Naiste hulgas juhib kõigi aegade edetabelit Leana Vahter odaviskes 41.10-ga, kuulitõukes 10.65.

Nagu öeldakse, kõik rekordid on purustamiseks!

Karala odagala korraldaja on MTÜ Kodukandi Sport koos kohaliku Juulikute pererahvaga, kelle maadel üritus toimub. Mõned aastad tegutsenud MTÜ on aidanud hoogu juurde lükata toetajate leidmisel. Abistajaid on olnud tõeliselt palju, igal aastal soovib jälle keegi kuidagi osa saada kohtuniketööst, fotode tegemisel, spordi propageerimisel.

Teadaolevalt kogunevad sel aastal võistlejad Karalasse eelkõige erinevatest Saaremaa ja Eesti kohtadest, aga ka Soomest, Kanadast, Saksamaalt. Varasemalt on olnud osalejaid ka Prantsusmaalt, Rootsist, Inglismaalt. Kena puhkusepaik Karala meelitab igal aastal uusi tulijad.

Juubeliaasta galalistele on tervituse läkitanud ka endine maailmarekordimees Uwe Hohn, soovides kõigile suurepäraseid tulemusi ja päeva nautimist.

Võistlus algab kell 12:00 meeste kuulitõuke ja naiste odaviskega, õhtul 18:00 toimub Taritu Näiteringi komöödia „Arst vastu tahtmist“. Spordiosa on tasuta, õhtune teater 4 EUR täiskasvanu / 2 EUR õpilane. Lastega tegeleb kloun ja osta saab loteriid, kus iga loos võidab.

Kohtumiseni 12. juulil Roopa rannas, 2013. aasta lemmikkülas Karalas!