Teenistusse astunud piirkonnapolitseinik lõpetas käesoleva aasta juunikuus Sisekaitseakadeemia politseikolledži Paikusel.

Jaanus Murakas võtab kodanikke vastu reedeti kell 13-15 aadressil Kunda Pargi põik 30. Piirkonnapolitseinikuga saab ühendust telefonil 322 1402 või läbi politsei lühinumbri 110.

Küsimustele vastab Jaanus Murakas

Milline on piirkonnapolitseiniku tavaline tööpäev?

Tööpäev algab mul kell  8. Kõigepealt viin end kurssi eelneva päeva sündmustega, loen läbi e-kirjad ja hakkan tegelema laekunud avaldustega. Tööpäeva jooksul võtan vastu kodanikke, kuulan nende muresid ning püüan neile lahenduse leida. Tööpäev sõltub kõik aset leidnud sündmustest, mõnel päeval on rohkem tegemist kui teisel. Pea iga päev saan kogemuse võrra rikkamaks.

Mis on hetkel politsei jaoks vallas kõige suurem probleem seoses õigusrikkumistega? Vargused.

Kuidas Sinu hinnangul saaksid inimesed ise turvalisemat elukeskkonda luua?

Oma vara tuleb hoida lukustatud kohas, mitte jätma vedelema nähtavasse kohta, kus ta ahvatleks kuritegevusele. Mina soovitaks eramajade omanikele paigaldada aedadesse fotosilmadega valgustid, mis liikumise peale põlema süttivad. Ning peamine -kahtlase tegevuse nägemise korral ei tohiks seda enda teada jätta, vaid tuleks teavitada politseid ning ümbruskonnas elavaid naabreid. Tuleks kursis hoida teisi, mis toimub nende naabruskonnas.

Mis selles töös Sinu jaoks kõige olulisem on?

Kõige olulisem on koostöö rahvaga ning kolleegidega. Koostööna on võimalik saada uusi kogemusi ja koguda palju infot, mis aitaksid lahendada probleeme.