Eesti moekunst on vinge! Mõelge ise, teil on võimalik soetada kohalike kunstnike loomingu seast ainueksemplare, mida on kogu universumis ainult üks. Samal ajal lasevad kõrgmoebrändid turule tooteid, mille hinnasiltidel on lõpus oluliselt rohkem nulle ja tiraazh on kümneid tuhandeid. Selge see, et logo, joovastus ning staatus, mis inimene selle ostuga kaasa saab, maksab.

Õnneks on väga paljudel välja kujunenud oma stiil. Näiteks lahedaim kombo on just Rakvere Kroonikeskusest ostetud top, mille juures on kombinatsioonis brändi teksapüksid, soojenduseks Rakvere turult mõne memme kootud kardigan, sall või kindad (näiteks alpaka- või meriinovillast). Rihin jutuga sinna: ärge sitsige mingi brändi ees, sest elu ei ole Fashion TV. Isikupära on poole huvitavam kui lihtsalt vilkuv logo. Seega toetage kindlasti Eesti moodi, Eesti brände ning noori moeloojaid!

Kui tihti kodumaakonnas käite?

Lääne-Virumaa on mu akude laadija. Lapsepõlv möödus mul Eismal, Kunda ning Rakvere on see hubane paik, kuhu tulen alati suure rõõmuga.

Millisena näete teie eestlaste ja venelaste vahelisi suhteid?

Ma arvan, et pingeid ei ole. Olen ise Eesti riigi venelane. Olen äärmiselt tänulik, et saan osa kahest erinevast kultuurist. Mida rohkem keeli oskad, seda põnevam on siin maamunal elada.

Mis on teie meelest meie ühiskonnas valupunkt number üks, mida sellega peale hakata?

Arvan, et kogu maksupoliitika tuleks üle vaadata, suurendades tulumaksuvaba miinimumi ning üldse miinimumpalka. Antud hetkel on absurdne see, mis toimub meditsiini-, haridus- ja teenindava sektori palkadega. Hallo, inimesed tahavad ka elada, mitte näppu imeda. On asju, mis mind väga üles kütavad.

Loe täispikka intervjuud Ženja Fokiniga Kuulutajast.