Pidu algas peale sellega, et iga kohaletulnu tutvustas ennast ja oma talu teistele. Sellele lisandusid kommentaarid neilt, kes kauem külas elanud. Seejärel said kõik tubli kõhutäie maitsvat seljankasuppi. Lapsed võtsid osa neile korraldatud võistlusmängudest, vanemad inimesed meenutasid Vardis mööda saadetud nooruspäevi ja siin elanud inimesi.

Külapäevadele andsid särtsu juurde rahvatantsijate rühm "Pärilised", kes lustakate pillilugude saatel kohalolijatele oma tantsukava esitasid. Väike Helena sai näidata oma head lauluja deklameerimise oskust. Hilisõhtul, kui eakamad juba kodu poole suundusid, jätkus pidu lõkketule ääres tantsu ja karaoke lauludega.

Omavahelises vestluses selgus, et külarahvale teeb endiselt kõige rohkem muret Sabaku - Vardi teelõik, mis kehva teekatte ja drenaaži puudumise tõttu treppi sõidetakse. Selle teelõigu kordategemine tõstaks paljude inimeste enesetunnet ja säästaks autoremondi kulusid.

Vardis on hea elada - jagub privaatsust, samas on ka naabrivalve olemas. Külapäev on üks vähestest võimalustest, kus inimesed ennast kogukonnana tunda võivad ja seda kui väärtust nooremale põlvkonnale edasi annavad.