Sama aasta 1. detsembril toi­mus Tarvastu muusika- ja kuns­tikooli õpilaste lõputööde näitus. Seda külastasid nii kooliõpilased kui ka Tarvastu valla rahvas.

Järgneva näituse kohta võib öelda "vallavanema unistus" ehk siis soov teha Mustla bussijaama platsile purskkaev. Sellele idee­konkursile laekus üle 50 töö. Kunstnike žürii poolt sai I koha "Kadunud vabrik" (pesulõks) ja II koha "Mumula" (lammas kaabu all). Rahvahääletusel võitis töö nimega "Etno" (sellel oli kujuta­tud kinda motiiv).

Mais 2011 avati näitus pealkir­jaga "SEE", mis näitas surnud ehitisi Eestimaal. Selle näituse kohta võiks öelda, et pole midagi uut siin päikese all- kogu meie vabariik on täis nn tondilosse.

Väga toreda ja meeliülendava elamuse pakkus Tarvastu muu­sika- ja kunstikooli õpilastööde näitus "Magusad ahvatlused". Hõr­gutised olid tehtud nii tõetruult, et tekkis kohe kange tahtmine ham­bad tordimulaaži sisse lüüa. Pal­jud inimesed, kes raamatukokku tulid ja ukse vahelt kaetud lauda silmasid, arvasid, et tulemas on mõni peenem bankett. Kui nad said teada, et tegu on kunstikooli näitusega, oli üllatus suur.

Isemoodi ja natuke omapära­ne oli Tõnu Kuke kuksiimide ja heraldika näitus. Eks te prrovige ühe hingetõmbega välja öelda kuulilennuteetunneliluuk! Eriti head äratundmist tõi pilt "Keskea rõõmud". Tõnu Kuke kujundatud on ka Tarvastu vapp, millel on stiliseeritud tarva pea. Viljan­dimaal on ta veel kujundanud Võhma linna ning Kõo ja Halliste valla vapid.

Käesoleva aasta 5. jaanuaril avati meie näitusesaalisTarvastu Muusika- ja Kunstikooli vilistlase Kälina Kõva isikunäitus. Hetkel õpib ta Tartu Ülikooli maalikuns­ti osakonnas.

Näituse avamisel saime teada, et noore kunstniku elu pole su­gugi kerge. Näiteks tuli õhtuhä­maruses minna raske molberti ja muu varustusega Jõgevamaal asuvasse Endla rappa ja kannat­likult pildi maalimiseks sobivat aega oodata. Selle tulemusena valmis maal "Päikesetõus". See­järel tuli oodata õhtuni, et teha valmis maal "Päikeseloojang".

Raamatukogu kunstisaalis on alati üleval mõni tore Tarvastu valla ja selle inimestega seotud näitus. Sisse võib astuda igal ajal, kui raamatukogu on avatud. Mis peamine - kunstielamuse saab koduvallast kätte täiesti tasuta.