Kas oled originaali uurides saanud inspiratsiooni ning loonud päris oma pildi, mis vaid just kui viitaks eeskujuks olnud kunstniku töös huvi pakkunud aspektile või loonud koopia näitusesaalis eksponeeritud originaalist? Kui lood pildi, siis kas sinu töö on koopia, originaali tõlgendus või edasiarendus? Kunstikonkursi korraldajate kaasa antud mõtted abistasid noori loojaid. Koopia tegemine võib kindlasti anda olulisi teadmisi kunstiteose looja, ajastu ja stiili kohta.

Parimate tööde autoreid tunnustati 25. aprillil Kehtna Kunstide Koolis Rapla maakonna kunstnike loodud tarbekunsti (klaas, metall, keraamika, tekstiil) ning akvarellide ja graafikaga. Tunnustatud 18 lapsest kaheksa olid Märjamaa kunstikoolist.

Peaauhinna pälvinud Martin Toometi kompositsioon „Tants" sai žüriilt tunnustava hinnangu ning näidati huvitatust, kuidas küll kunstniku tööd eelnevalt mitte näinud poiss loob viideteks antud toonide ning hoogsa tantsu ja liikumise soovitusele toetudes erilise pildi, millel Matisse'i töödelt äratuntavad toonid, kuid kujundikeel ootamatult hoogne ning leidlik (segatehnika).