Kõlama jäi, et koolirahu alus on omavaheline hea läbisaamine, probleemide märkamine ning nendest rääkimine, vastutuse võtmine ning teadmine, et igaühest võib saada alguse midagi suurt.

Lisaks kodus ette valmistatud koolirahu-teemalistele etteastetele said noored oma mõtteid ning emotsioone väljendada loomingulistes õpitubades, kus neid juhendasid oma ala asjatundjad (stencil - juhendaja von Bomb, loovkirjutamine - Valeri Koort, teater - Aarne Mägi, muusika-rütmika - Pilvi Karu ja film - Mikk Rand).

Koolivisoonil tunnustati ka Kuressaare üleskutse „Koos on kena aidata" heategijaid. Facebooki hääletusel valiti neist märkimisväärseimaks heateoks Kuressaare Gümnaasiumi abiturientide supiköök, mis on juba pikaajalise traditsiooniga üritus, mida igal aastal veavad uued õpilased. Supiköögis jagatakse ühe detsembripäeva jooksul kõigile soovijaile Kuressaare kesklinnas suppi ning maiustusi.

Konverentsi peakorraldaja, Kuressaare Linnavalitsuse noorsootöö spetsialisti Lindia Lallo sõnul saab kohapeal arutatust häid ideid edaspidiseks tegevusteks ning ennekõike on need heaks seemneks linnadele, mis järgmistel aastatel koolirahu tiitlit kannavad. „Koos oli kena!" võttis Lallo päeva kokku. Temaga nõustusid pea kõik sadakond osalejat, sest tagasiside oli positiivne ning lootusrikas, et sarnane konverents tulevikuski veel toimub.

Kuressaarest sai koolirahu liikumise eestvedaja 1. septembril 2013. Tarkusepäeval 2014 antakse tiitel üle Viljandile.  Koolirahu on väga levinud Soomes, Eestis alustati aktsiooniga aastal 1999. Koolirahu programmi eesmärgiks on  saavutada üheskoos suurte ja väikestega, noorte ja vanadega turvaline ning sõbralik koolikeskkond.