Linnateemaline mälumäng

Samal päeval saavad viktoriinihuvilised end proovile panna linna sünnipäeva mälumängus. Linnateemaline mälumäng toimub kultuurikeskuses ning see on avatud kõikidele teadmisjanulistele. Mälumängu korraldaja Annika Väälma sõnul võib ühes võistkonnas maksimaalselt olla 6 inimest ning eelnev registreerumine on kohustuslik. Seejuures ei pea paika panema võistkonna liikmeid, ent võistkonna nimi tuleb registreerida enne 2. maid ehk päev enne esimest sünnipäevanädala üritust. „Mälumängul esitatakse 25 küsimust, mis on seotud Kuressaarega. Ülesehituselt on mäng tuttav kõigile, kes varasemalt osalenud mälumängul Kes Keda,“ selgitas Väälma. Kõik, kes soovivad end linna sünnipäeva mälumängule registreerida, saavad seda teha Annika Väälma e-postil annika400@yahoo.com või telefonil 569 58349.

Sporti ja muusikat läbisegi

Sünnipäevanädala kolmandal päeval, 4. mail etendub linnateatris Arne Mägi lasteetendus „Värviline kummut“. Kultuurikeskuse saalis tuleb esitlusele aga kirjanik Jüri Tuuliku raamat „Nende aastate pilved“. Õhtu sisustavad sel päeval spordiüritused: SÜGi ja KG sportmängude karikaturniiri raames toimub nii poistele kui tüdrukutele „Suur jalgpallilahing“.

Neljapäev, 5. mail algab ettelugemise hommikuga lasteraamatukogus, kus maavanem Toomas Kasemaa väikestele sõpradele ühe lasteraamatu ette kannab. Neljapäeval saavad end jälle kord proovile panna spordilembesed, kui kesklinnas toimub heategevuslik teatejooks. Õhtu hakul on huvilised aga oodatud linnavalitsuse hoonesse, kus toimub siseorienteerumine. Kell 19 samal päeval on õrnem sugu oodatud kultuurikeskusse, kus kõikidele emadele pühendatud kontserdil astuvad üles nii suured kui väikesed mehed Saaremaa meeskoorist SÜM, poistekoorist Kratid ja veel mitmest kollektiivist.

Laupäev, 7. mai on taas täis nii muusikat kui sportlikku tegevust. Päev algab Lions Club Kuressaare heategevusliku laadaga lossipargis, edasi toimuvad muusikakoolis linna parimate väikeste laululaste kontserdid ühise nime „Kurestaar 2011“ all. Keskpäeval on jooksusõbrad ootatud linna keskväljakule, kus antakse start 30. linnajooksule. Klubis Privelege saab nautida IV Saaremaa noortebändide festivali ning õhtul on kõik oodatud Gymnastica 20 võimlemispeole spordihoones.
Pühapäev, 8. mai, mil Kuressaarel täitub 448 aastat, algab emadepäeva jumalateenistusega Laurentiuse kirikus, millele järgneb tervisepargist algav kevadmatk peredele. Ilusa punkti terve nädala vältavale üritusteseeriale paneb aga sünnipäevakontsert „Eksootiline Euroopa“, mille läbiviimiseks püstitatakse linnavalitsuse ette spetsiaalne lava. Kontserdil astuvad üles suurepärased rahvusvahelised artistid Monica Akihary, Jukka Eskola ning samuti Eesti oma muusikud Taavo Remmel, Raun Juurikas, Tanel Ruben ja Villu Veski. Samas ütleb linnarahvale tervitused Kuressaare linnapea Mati Mäetalu, ja loomulikult jagatakse kõikidele sünnipäevatorti.