Traditsiooniliselt tuleb detsembris lavale Aarne Mägi kirjutatud lasteetendus, seekord inimeste sees peituvatest hirmudest pajatav „Killu ja Mürakas". Mägi selgitas, et paljudel meist on olnud lapsepõlves hirme, millest mõned tulevad kaasa ka täiskasvanuikka. Mõni kardab, et voodi all on kummitus või et radiaatori vahel elab kole koll. On neid, kes ei jäta varbaotsagi teki alt välja, sest pelgavad, et kummutisahtlis peitub midagi hirmsat. Selles loos juhtub aga nii, et kui enesekindel koll läheb kartlikku tüdrukut hirmutama, siis kartma hakkab hoopis tema ise. Tüdruk on aga kollist vaimustuses. Eks teatrisaalis näeb, mis edasi saab.

Aasta pärast peab Kuressaare Linnateater aga pidu - täitub 15 aastat teatri taasasutamisest. Lepingud allkirjastati küll 1998. aastal, kuid esimene etendus tuli lavale aasta hiljem. Tähtpäeva puhul on plaanis mängida Saaremaa-teemalist lugu, mille tegevustik toimub kusagil rannakülas.

Aarne Mägi sõnul peaks aastapäeva puhul trükivalgust nägema ka teatriteadlase Madli Pesti raamat Saaremaa teatriloost.

Enne seda tuleb aga Peeter Tammearu juhendamisel välja uus suvelavastus, mille Indrek Hargla kirjutab spetsiaalselt Kuressaare Linnateatrile.

Kindlasti mängitakse tuleva aasta juunis ka „Talguid", mille 11 etendust külastas tänavu augustis ligi 2000 inimest! Mägi rääkis, et esimest korda linnateatri suvelavastuste ajaloos juhtus nii, et juba pärast neljanda etenduse toimumist olid piletid kõikideks päevadeks eelmüügist välja ostetud. „Sadama-aidas mängitav repertuaar on üsna kindla peale minek, aga et seekord nii kiiresti läbi müüakse, seda ei osanud arvata," ütles Mägi.

„Talguid" külastanud väliseestlastele pakkus nähtu niivõrd suure elamuse, et nad kutsusid etenduse Kanadasse ja Ameerika Ühendriikidesse. Kas selline ringreis ka teoks saab, sõltub väga paljudest asjaoludest, ennekõike finantseerimisest. Küll aga toimuvad kindlasti linnateatri väljasõiduetendused erinevatesse Eestimaa paikadesse („Oma Saar", „O.T.M.A. - Nikolai II tütred") ning kohapeal on jätkuvalt kavas „Vana õngitseja" ja „Mündi lõhn". Mandriteatridki on külla tulemas - pärast rahvusvahelist festivali „Vananaiste suvi" toob meile draamat Endla teater etendusega „Koht Sigade seas".

Lisaks teatrile toimub Tallinna 20 majas palju muudki - kinost kontsertideni. Miks mitte ka üks kirjandusklubi? „See on selline „suur saladus", millest võib juba natuke rääkida," sõnas Aarne Mägi ning selgitas, et loomisel on kirjandushuviliste klubi, kuhu võiksid koonduda kirjutavad inimesed. Lisaks oma tekstide esitamisele-analüüsimisele, on plaanis korraldada kohtumisi Eesti kirjanikega ning aidata klubi liikmeid kirjastamisel. Tööpealkirjaga „Sahtlist välja" klubi loomisel on Mägile appi tulnud Ene Kallas, Mehis Tulk, Liilia Virves. Kui õige aeg käes, tuleb ka täpsemat infot.

Mida muud, kui et kõik teatrimajja!