Projekti „Üks puhkus, kaks riiki“ käigus on partnerid koostanud nii Saaremaa kui Kuramaa aktiivse puhkuse võimalustest teavitavad trükised. Esmakordne on ka ühise turunduse kogemus, kui kahe riigi piirkonnad annavad endast teada ühises messiboksis. „Sellisel moel osaletakse järgmise aasta alguses ka messidel Soomes, Eestis, Lätis ja Leedus. Uue turismihooaja alguses viiakse ühtlasi läbi meediakampaania, mis kutsub nii eestlasi kui lätlasi naabreid külastama,“ selgitas Kuressaare Turismiinfokeskuse juhataja, turismispeaspetsialist Karmen Paju. Paju sõnul on Kuressaarel suurepärane võimalus end Peterburis tutvustada, kui väga head puhkuse veetmise paika.

Peterburis toimuv Inwetexi turismimess laiub 8000 ruutmeetri suurusel alal ning igal aastal osaleb messil üle 10 000 turismiettevõtte ja -organisatsiooni.

Projekti “Üks puhkus, kaks riiki” raames kaasajastasid nii Ventspilsi kui Kuressaare linn puhkerandasid. Kuressaare sai tänavu suve hakul rannahoone, milles ruumid nii vetelpäästele, kohvikule kui noortekeskusele. Randa paigaldati mänguatraktsioonid lastele, jalgrattahoidlad, uued riietuskabiinid ja ehitati kaitsepiire, et liiv rannaalalt ära ei kanduks.

Ventspils, Kuressaare ja Gotland on alustanud ka ettevalmistusi laevaühenduse taastamiseks kolme regiooni vahel järgmisel aastal.