Sellise ülesandepüstituse juures tahaks mõistagi parimat, ilusamat, vandaalikindlaimat lahendust ja nõutud koguse puhul on ülioluline ka hind. Eesti linnade puhul on juba reegliks kujunemas, et püütakse leida läbi tänavasiltide ka mingi oma nägu. Haapsalus on sildid valgel põhjal rohelise kirjaga, Rakvere paigaldab tumepunaseid tänavasilte, Tallinn on jaganud tänavasiltide värvid vastavalt linnaosadele. Kuressaares otsustasime, et klassikaline tumesinine on ilus küll. Kuna Kuressaare kesklinna piirkonnas on enamus kümmekond aastat tagasi paigaldatud tumesinistest emailitud siltidest väga heas korras, on mõistlik seda rada edasi käia. Kahjuks selgus, et selliseid, nagu kesklinnas - tugevad emailitud sildid, mis keskosas seinast eenduvad - Eestis enam ei toodeta. Rakvere töökoda lõpetas sellist tüüpi nimesiltide tootmise, kuna töökojas lagunes vastav masin.

Laiendasime otsinguid tervesse Euroopasse ja leidsime sobivaima partneri siitsamast lähedalt Lätist. 20 aastat tagasi Tallinna vanalinna silte tootnud Läti firma Darba Spars on klassikalist nimesilti edasi arendanud ja välja töötanud toote, millele antakse 100-aastane garantii. Terasplekist nimesildi põhi on keskosas nö. punnis, mis tagab mõlkimiskindluse, märgi servad on korralikult profiilseks valtsitud ja tagasi pööratud, kinnituskruvi aukude servadesse aga on paigaldatud roostevabad kraed, mis ka sildi tugeva kinnikruvimise korral ei kahjusta katteemaili. Katteemail on nagu klaaskiht, mis 850 kraadi juures on metallile kantud. Nimesildid valmivad tänaseni käsitööna šablooni järgi.

Esimesed meeldivad sügavsinised näidised sai Anton Lutsu tänav Püha Nikolai kiriku kõrval kesklinnas. Esialgu on tellitud 390 puuduvat silti, mille paigaldamisega alustatakse mai lõpus. Edaspidi vahetatakse jooksvalt välja ka kõik olemasolevad ebastandardsed ja rikutud tänavasildid. Lätist siltide tellimine ei ole sugugi keerulisem kui Eestist koha pealt ostes. On aga selge, et lätlased on tõstnud lati kõrgemale.