Linnapea Mati Mäetalu sõnul peituvad kahe linna vahelised koostöövõimalused eelkõige turismielu edendamises ja kultuurivaldkonnas. „Jerevanist umbes 60 km kaugusel asuv Tsakhkadzor on väga suure arengupotentsiaaliga linn, mille elanike arv üha kasvab ning ehitustegevus linnas on hoogne. Nähes sealsete hotellide äärmiselt kvaliteetset toimimist ja hotellide omavahelist koostööd, on meil sealt paljugi õppida. Samas on Tsakhkadzoril arenguruumi linnakeskkonna parendamisel, selles saaksime neile kindlasti oma kogemustega abiks olla. Tsakhkadzori esindajate huvi koostöö vastu Kuressaarega on suur ning tahaks loota, et meievaheline suhtlus viib uue sõpruslinna tekkeni," rääkis linnapea.

Projekti eestvedaja Meelis Kubitsa kutsel viibisid Armeenias lisaks linnapeale ka Kuressaare linnavalitsuse kultuurinõunik Heli Jalakas ja linnavolikogu liige Tõnis Kipper. Delegatsiooni liikmed kohtusid kohalike ettevõtjatega, käisid erinevatel kontsertidel ja kultuuriüritustel ning külastasid Tsakhkadzori munitsipaalasutusi. Kogu projekt, sealhulgas Kuressaare delegatsiooni viibimine Armeenias, pälvis kohapeal suurt huvi ning seda kajastasid mitmed Armeenia suuremad telekanalid.

Tsakhkadzor on väga mägises piirkonnas asuv linn, kus elab 1700 inimest ning mille peamiseks majandusharuks on turism. Tegu on Armeenia ühe kuulsama talikuurortlinnaga, mis asub 1850 meetri kõrgusel merepinnast ning kus on kvaliteetsed mäesuusarajad. Samas on olemas spordikeskus, kus korraldatakse laagreid ka suvel. Linnas on 37 erineva suurusega hotelli, turismiga tegeletakse aastaringselt.

Rahvadiplomaatiline kodanikuinitsiatiiv „Kõik sõidavad Jerevani" kutsuti ellu Eesti ja Armeenia vaheliste suhete elavdamiseks, Eestist sõitis Armeeniasse üle 300 inimese. Visiidiga kaasnenud sõidu- ja majutuskulud olid ettevõtmise korraldajate ja võõrustajate kanda.