Konverentsi peakorraldaja, Kuressaare linnavalitsuse noorsootöö spetsialisti Lindia Lallo sõnul on telepäeva pärl saade „Meie inimesed", kus teemal „Noore põlvkonna võimalused ja väljakutsed Eesti hariduses, kultuuris ja poliitikas" võtab sõna austatud sotsiaalteadlane Marju Lauristin.  

„Konverentsil mõtiskleme üheskoos koolirahu olemuse ja väärtuste üle," rääkis Lallo ning selgitas, et osalevate linnade noortele on antud koduülesanne teha koolirahu-teemalised ettekanded. Lisaks sellele saavad noored oma koolirahuga seotud mõtteid ja emotsioone väljendada loomingulistes õpitubades mida veavad oma ala asjatundjad (stencil - juhendaja von Bomb , loovkirjutamine - Valeri Koort, teater - Aarne Mägi, muusika-rütmika - Pilvi Karu ja film - Mikk Rand). Konverentsil tunnustatakse ka üleskutse „Koos on kena aidata" heategijaid.

Kokku oodatakse konverentsile ligi sadat osalejat ­- koolirahu linnade ning Saare maakonna 8.-12. klasside õpilased, noorsootöötajad ning Koolirahu programmiga seotud institutsioonide esindajad.

Kuressaarest sai koolirahu liikumise eestvedaja 1. septembril 2013. Tarkusepäeval 2014 antakse tiitel üle Viljandile.  Koolirahu on väga levinud Soomes, Eestis alustati aktsiooniga aastal 1999. Koolirahu programmi eesmärgiks on  saavutada üheskoos suurte ja väikestega, noorte ja vanadega turvaline ning sõbralik koolikeskkond.