Keskpäeval pühitses maja lipu EAÕK Kuriste Jumalasünnitaja sündimise kiriku preester Aabraham ja ühise jõulise hümnilaulmise saatel heiskas seltsi üks tugisammastest, Hille Kõrva, lipu. Ka maja kõik ruumid said oma õnnistuse ning pidu võis alata. Siseruumides oli üleval seltsi juhatuse esimehe ja asutajaliikme Leida Kraaaviku koostatud stend seltsi ja kiriku ajaloost. Nii selts kui kirik on andnud suure panuse rahva haridusse ja vanemad inimesed mäletavad kas oma või oma vanemate jutu järgi nende tegevust.

Avatud olid kiriku uksed ja seal andis väikese kontserdi segakoor Hiiula ning viiulil musitseeris Arvo Haasma. Pühalepa naistantsijad esitasid vastvalminud „välipüüne" peal rahvatantse ning Malle Mürgimäe ärgitas rahvast ühislaulmisele. See läks tal ka korda.

Kohalikus omaalgatuslikus kohvikus sai maitsta seltsi naiste valmistatud suupisteid, juua kohvi, morssi ja teed. Kersti Ojasalu juhendas näputööhuvilisi tegema looduslikest vahenditest kaunistusi. Kahes suures allkorruse ruumis oli üleval käsitöönäitus ja väljapanek õigeusu ikoonidest. Sai kaasa osta käsitööesemeid ning aiasaadusi.Iga algatus, mis tuleb rahva poolt, teeb heameelt ja see jääb püsima. Nii on ka Kuriste seltsimaja avatud eelkõige oma külade, Aadma, Ühtri, Lelu, Ligema ja Tatermaa rahvale. Teretulnud on ka Kaigutsi ja Männamaa inimesed ning kõik, kes tahavad anda oma panust seltsi- ja hariduselu edendamiseks.

Ainult paar-kolm hakkajat üksinda ei suuda. Nende asi on rahvas oma tööde ja tegemiste ligi tõmmata ja sellega saavad nad edukalt hakkama.

Päris päeva lõpus astus ligi üks asjalik naine ja ütles: „Tulin pooleks tunniks ja nüüd olen terve päeva siin olnud. Nii tore oli."