Kurtna kooli mahetoidupäeval valmistavad toite 2. ja 4. klass, kaasatud on õpetajad ja lapsevanemad. Söögitegemist juhatab Ööbiku gastronoomiatalu peremees ja Eesti Kulinaariainstituudi liige Ants Uustalu.

Kurtna kooli 2. klassi lapsed külastasid möödunud sügisel Kiltsimäe talu ning tutvusid mahepõllumajandusega. Lastele meeldis väga kanapesadest mune korjata ja põllul porgandeid üles võtta.  Loe üritusest pikemalt:  http://www.maheklubi.ee/upload/Editor/Maheleht/leht62.pdf.

Mahetoidupäeval osaleb ka talu peremees Margus Lille, toitude valmistamisel kasutatakse tema köögivilju.

Mahetoidupäev toimus ka 29. novembril 2012 Pelgulinna Gümnaasiumis Tallinnas, siis juhendas lapsi Laulasmaa Spa peakokk Angelica Udeküll. Oktoobris toimus samalaadne mahetoidu päev Põlva külje all tegutsevas Johannese Koolis ja Lasteaias Rosmal, seal oli teemaks „Mahetoidu pidulaud" ning osa võttis kogu kool koos õpetajate ja vanematega, kokku 100 inimest. 28. novembril toimus Rakvere Vanalinna Koolis koos Ants Uustalu ja Kertu Lukasega maheliha tutvustav koolitoidupäev, kus osalesid 1. ja 2. klassi lapsed.

Kurtna kool lähtub õppetöös sellest, et laps saaks tervikliku ülevaate meid ümbritsevast maailmast ja seda mitte ainult faktide, vaid ka praktilise kogemuse näol. Kooli õppesuund on „Inimene ja keskkond", mis avaldub nii osade õppeainete süvendatud õpetamise kaudu kui ka tunnivälises tegevuses. Kooli tavaprogrammi kõrval on olulisel kohal loodussäästliku ja keskkonnasõbraliku maailmavaate ning eesti rahva omakultuuri tutvustamine. (Allikas: kurtnakool.ee)

Mahetoidu päeva korraldab Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus koostöös Harju Mahetootjate Ühinguga. Ettevõtmist toetab Põllumajandusministeerium turuarendustoetuse kaudu. Loe lähemalt mahepõllumajanduse kohta www.maheklubi.ee