Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse ametiühingu veebilehelt võib lugeda, et ametiühingu lõid selle aasta jaanuaris töötajad, keda tegi murelikuks asjaolu, et  koolil puudus juriidiliselt registreeritud ametiühing. 18. veebruaril kanti ametiühing äriregistrisse.

Kui uus töötajate esindusorganisatsioon pole veel jõudnud millegagi silma paista, siis ametiühing, mille usaldusisik on Lilia Domožilova, korraldas eelmisel aastal juhtkonnale korraliku raputuse. Nimelt pöördus ta haridus- ja teadusministeeriumi poole, et viimane korraldaks koolis järelevalve. Ametiühingu hinnangul rikkus juhtkond, eeskätt tollane direktor Margus Ojaots, jämedalt töötajate õigusi.

Domožilova sõnul ongi uue ametiühingu sünni taga õpetajate konflikt Ojaotsaga. "Kaitsesime Eesti haridustöötajate liidu toetusel otsustavalt õpetajate positsiooni ja see tugevnes meie koolis tuntavalt. Pärast Ojaotsa lahkumist teatasid inimesed, kes kuulusid tema meeskonda, uue ametiühingu loomisest."

Domožilova lisas, et seaduse järgi võivad töötajad liituda ükskõik millise ametiühinguorganisatsiooniga. Ta pidas  kummaliseks, et uus ametiühing alustas oma tegevust sellega, et vastandas end juba tegutsevale organisatsioonile.

Loe pikemalt Põhjarannikust.