Mustvees toimunud õppepäevalistele ütles tervitusi ka linnapea Urmas Laur, kes julgustas ja ergutas koosolijaid projekte kirjutama: „Projekti kirjutamine pole kindlasti kerge, kuid pingutuste korral kindlasti tulemusrikas. Nii on ka Mustvee kultuurikeskus, kus õppepäev toimub, kaasajastatud suuresti projektirahade eest."

Koolitusel kohtus kalandusinimesega ka Riigikogu majanduskomisjoni aseesimees Aivar Kokk, kes toonitas, et Peipsi kui suuruselt Euroopa neljanda järve teemaatikale tuleb senisest rohkem tähelepanu pöörata.  „Tarvis on, et kaluritele oleks tagatud aastaringne töö," ütles ta. Kokk märkis, et Paul Kärbergi juhtimisel tegutsev Peipsi Grupp Holding on tugevasti investeerinud kalatööstusesse. Tema sõnul tuleks ka investeerimiseks märkimisväärselt soodsam pinnas luua.

„Aivar Kokk on Riigikogu liikmena Peipsi-äärsete probleemide vastu reaalset ja tõsist huvi tundnud," märkis tunnustavalt  Priit Saksing.

„Kuulsin koolitusel rohkesti olulist ja uut teavet, mida ettevõtte töötajatele kindlasti ka edastan," ütles Kasepää vallas asuva firma Omaedu rand esindaja Olev Kivi.