Lelumehe sõnul on kerget kütteõli või eriotstarbelist diislikütust kasutanud isikud, kellel alates jaanuarist või maist 2015 ei ole lubatud erimärgistatud vedelkütuseid enam tarbida, kohustatud võõrandama oma valduses olevad kütusejäägid ühe kuu jooksul kütusemüüjale või aktsiisilaopidajale.

„Eraisik, kellel on erimärgistatud vedelkütuseid kokku alla 100 liitri, võib kütusejääkide edasiseks kasutamiseks maksta sellelt erimärgistatud vedelkütuse ja diislikütuse aktsiisimäärade vahe,“ lisas Lelumees, kelle sõnul tõuseb erimärgistatud kütuste kütteainena kasutavate isikute jaoks kütuse hind 2015. aasta sügisest 38 protsenti.

„Nii aktsiisiseaduse kui ka vedelkütuse erimärgistamise seaduse alates 2015. aastast jõustuvad muudatused tulenevad koalitsioonilepingust, milles nähakse ette erimärgistatud vedelkütuse lubatud kasutusala piiramine,“ selgitas Lelumees muudatuste seadusandlikku päritolu.

„Aktsiisitõus mõjutab enim omavalitsusi, kus õliküttel hooneid on rohkem ja tarbitav kogus suurem,“ ütles Lelumees, kelle hinnangul kasutatakse erimärgistatud kütust 182 kohaliku omavalitsuse hoone kütmiseks.

Loe pikemalt 15. oktoobri Raplamaa Sõnumitest