10. detsembril andis meile ilusa advendikontserdi noor laulja Kadri Savva, kelle laulud läksid kõikidele kohalviibijatele hinge ja nii mõnelegi tõi nostalgia silmanurka pisara. 11. detsembril ootasid külamajas koduseid lapsi kaks rõõmsat kassi, et koos mängida huvitavaid ringmänge, pidada maha üks vahva lumesõda, saata ära kassiaasta ja võtta vastu peagi saabuv draakoniaasta. Suure mänguhoo peatas tugev koputus uksele. Ütlematagi oli kõikidele selge, et kohale oli jõudnud jõuluvana. Nüüd ei jäänud muud, kui oma laulud ja luuletused meelde tuletada, sest igale mudilasele oli jõuluvanal kingikotis ka pakike kaasas.

Külamaja naisteringil on kujunenud traditsiooniks, mille algatas meie liige Urve Teearu, teha jõulude ajal üks pisike heategu. Peale koduste laste jõulupidu sõitsime külla liikumispuuetega hoolealustele Karula Hooldekodusse, kus meid väga kenasti vastu võeti. Nad tutvustasid meile oma maja ja tubasid. Meid üllatasid väga nende poolt keerulistest osadest kokku pandud puslemaalid seinal. Meiepoolne külakost koosnes naiste annetatud hoidistest, puuviljadest ning muust suupärasest ja vajalikust.

16. detsembril oli külamajas jõulupidu, kus laulis jõululaule meie oma lauluansambel ja hiljem saime kõik ühes kokkutulnud rahvaga laulda. Tantsulusti pakkus Raul Kivi, kes sisustas ka vaheajad. Ta leidis peoliste hulgast kollektiivid, kelle toel saime moodustatud juba oma suure laulukoori ja tantsuansambli.

Uusna lasteaia Tõruke laste jõulupidu oli külamajas 17. detsembril. Vaprad lapsed olid kasvatajate abiga selgeks õppinud toreda näidendi ja palju ilusaid laule ning tantse. Toreda etteaste eest ei jätnud jõuluvana ühtegi last ilma kingituseta.

Volikogu külaskäik

Eakate jõulupeole 20. detsembril oli külla tulnud Viljandi Pensionäride estraadi- ja teatristuudio etendusega «Kasupoeg», mille algvariant oli saksa keelest eesti keelde tõlgitud juba aastal 1928. Lugu ise oli aga õpetlik ja sisaldas vägagi tänapäevaseid perekondlikke probleeme.

Külamaja lasteringi laste jõulupidu toimus 22. detsembril. Seekord pakkusime kuulamiseks-vaatamiseks mõnusat kontsert-show'd, mida juhtisid Helen ja Janno. Saime kuulata laule ja luuletusi, nautida flöödilugu. Silmailu pakkusid iluvõimlemise numbrid, hip-hop ja kõhutants. Kontserdi lõpetasime lauluga «Vana-aasta peagi lahkub» vana-aastat ära saates.

Möödunud aasta viimane volikogu istung toimus meie majas 29. detsembril. Peale ametlikku osa pakkusime külalistele kuulamiseks-vaatamiseks lühikese etteaste ja tegime volikogu liikmetele pisikese testi valla külade ja külavanemate ning valla kodulehel olevate andmete kohta. Päris kõikidele küsimustele ei osanud vastata mitte keegi. Päkapikud tegid sellegipoolest igaühele pisikese kingituse ja lõpetuseks laulsime üheskoos tuntud jõululaule.

Üks aasta sai sellega läbi ja uued tegemised-toimetamised mõlguvad juba mõtetes. Tore, kui need mõtted kõik ka teoks saavad tehtud. Paljuski saate te kõik meie ettevõtmiste õnnestumisele kaasa aidata, kui leiate kasvõi õige pisut aega ja külastate mõnda meie väljakuulutatud üritust.