Malevõistluse avamisel lausus turniiri idee autor proua Viive Tutt: „Hea meel on näha nii palju malest huvitatud lapsi. Hea, et turniir on saanud traditsiooniks. Tänada tuleb Saue valda, et koolimajas saab läbi viia järjest suuremaid malevõistlusi".

Meistrivõistluste parimad olid: I-II koht Alex Hendrik Noormets ja Mikk Tomson Laagri Koolist. Mõlemad said viiest mängust viis võitu. Kolmandaks jäi 4,5 punktiga Kärolin Kerem.

Tublid olid oma valla ja Laagri Kooli lapsed. Mikk Tomson oli oma grupis I-II, Robin Liebert ja Rode Robert Tedrema jagasid 4 punktiga 4.-12. kohta (vanusegrupis vastavalt III ja IV koht).

Eraldi vajab tunnustamist I klassi poisi Joosep Laanela tulemus, kes oma vanusegrupis saavutas 3 punktiga väga tubli III koha. Joosep võitis koos Mikk Tomsoniga kaks auhinnakarikat, kuna nad olid ka parimad sauevallakad.

Tublisti mängisid malet ka II klassi poisid Sten Ingerainen ja Joosep Lukin, kes mõlemad said 3 punkti. Kuna nad jagasid omavahel kohti, siis said mõlemad parimate sauevallakatena auhinnakarikad. Andres Laanelal 2,5 p, Mihkel Jessel 2 p. Kristina Katarina Kaljumäel 1 p. ja Georg Volovil 1 p. seekord võib olla nii hästi ei läinud, kuid sellegipoolest olid nad tublid ning said auhinnaks medalid.

Peamine, et kõik kohaletulnud lapsed said ruudulisel laual proovida jõudu endast tugevamatega. Ükski magus võit ei tule valusate kaotusteta.

Laagri Kooli malevõistluse tase on kolme aasta jooksul kõvasti tõusnud ja turniirist võtavad osa ka reitinguga noormaletajad. Laagri Kooli meistrivõistlused on leidnud omale kindla koha malemaastikul.

Malefestivali korraldajateks olid Laagri Kool, Huvialakool ning Laagri Male arendamise ja edendamise keskus-klubi. Tubli töö kohtunikena tegid Askold Nassar, Ants Soosõrv ja Monika Tsõganova. Laagri Kooli maleturniiri toetamise eest täname Saue Vallavalitsust, Laagri Kooli lapsevanemaid Meelis Saaresalu ja Kaido Kaaret, Eesti Male Toetusühingut (hr. Toomas Valgmäe) ning Eesti Kultuurkapitali. Siinkohal tahame innustada malehuvilisi lapsi ja noori tegelema arendava malemänguga. Malemänguoskus tuleb igaühele kindlalt ainult kasuks.