Sellisena näeb vaimusilmas uut parki projektijuht Indrek Brandmeister. Juulikuu lõpus lendab seal küll veel tolm, traktor ägiseb ja mõnusast vabaõhu olemisest on veel pisut vara rääkida. Aga lootus on, et juba septembrikuu sumedatel õhtutel saab seal tänavalaternate valguses jalutades viimaseid ritsika sirinaid nautida. „Sellest tuleb selline koht, kuhu ma oma pruudiga tahaks tulla ja olla,“ paneb Brandmeister standardid paika.

Graniitkillustikuga vormistatud jalgteed looklevad jõesängi kumeruste rütmis, siin-seal kettide küljes kiikuvad ja päikese suunalised pingid, puhtaks trimmerdatud jõekaldad, mis lubavad pilguheitu voolavale veejoonele. Üle pargiala jaotuvad kaootiliselt männitutid, tekitades looduslikke tsoone, millele sekundeerib inimkäega kokku kuhjatud kõrgem künkavorm. Suvisel ajal taimeilu jaoks, talvel kelkude kasutada.
Üsna pargi keskmesse lubab projekt laste mänguväljakut ja põnevat elupuuhekist labürinti. „Sel aastal saavad kindlasti valmis jalgteed, otsast alustame haljastusega, tänavavalgustus on paigas. Pisut võtame maha ka kuivanud puid, mis teisel pool jõge vaadet nöögivad. Ülejäänud pargikomponentide ja ilutegemisega jätkame järgmisel aastal,“ räägib Brandmeister.

Ta loodab, et tulevasest pargist kujuneb meeleolukas vabaaja koht nii rahuliku raamatulugemise nurgakeste otsijal, kui perega piknikupidajaile, seal saab olema kohti nii vaiksemaks kulgemiseks kui meluks.
Sel aastal investeeritakse parki 125 000 eurot, aga kui plaanidele heakskiit ja uus rahastus saadakse, tahaks projektijuht tulevikus näha veel purskkaevu, statsionaarset kempsu ja veejoomistulpasid, selliseid, kus kraanist ülespoole purskav veejuga värskendust annab.

Vallamajas on spekuleeritud ka pargi nime teemal. Kuna tänavalampide kuju järgib natuke inglisepärast laternate stiili ning kavas on täiendada valgustiposte veel paari ümmarguse jaamakellaga, siis on tekkinud mõte kasutada omaaegse Laagri maamärgi, Scotland Yardi nime.

Aastaid tagasi praeguse Comarketi asukohas olnud pubi oli populaarne koht mitte ainult kohalike seas, Laagrisse tuldi aega veetma ka pealinna poolt. „Omamoodi annaks inglisepärase pargi loomine võimaluse see identiteet uuel kujul taaselustada. Nii näiteks võiks kempsu kujundada punaste Londoni telefoniputkade stiili matkides,“ viskab Brandmeister idee õhku.