Sinimäe koolirahvas aga korraldas juunis laste suvepäevi keelekümblusmeetodil, kus eesti keelt harjutati eesti sõprade abiga: ise tehtud, hästi tehtud!

Foto: erakogu

Keelekümblusvaimu kandis ka traditsiooniline Palamuse vallaga kahasse korraldatud noortelaager, kus, uskuge või mitte, suudeti nelja tiheda tööpäeva jooksul lavaküpseks vormida terve muusikal.

Täiesti uudne kogemus oli nii Vaivara Huvikeskuse uuele noorsootöötajale Marina Kurilenkole kui ka kuuele Sinimäe aleviku noorele augustikuus toimunud rahvusvaheline noortelaager Narva- Jõesuus. Laager oli pühendatud noorte narkoennetustööle ning mõeldud selleks, et kasvatada juba varakult noorte hulgas uusi liidreid, kes teaksid teistelegi õpetada: narko ei ole pop. Kui Läti, Leedu ja Poola noorterühmad olid sellistes laagrites varemgi osalenud, siis Sinimäe noortele oli selline kogemus esmakordne. Nii tulid mõnedki laagritraditsioonid (õigemini, ettevõtmiste põhjalik ettevalmistus ja kõrge tase) meie rühmale pisut üllatusena. Esimestel päevadel tekitas natuke kõhedust ka keeleküsimus: mida teha, kui ühist kõnekeelt ei leiagi? Lõpuks lisas igaüks inglise ja vene keele sõnavarale vajadusel ka paraja portsu emakeelt, viipekeelt ja lihtsalt head tahet. Nädala lõpuks olid kõik valmis uute sõpradega luurele minema, aga paraku järgnes hoopis kojusõit ja uus kooliaasta. Aitäh Peeter Paule Ida prefektuuri korrakaitsebüroost, kes sellise fantastilise võimaluse just meie valla noortele välja pakkus!

Foto: erakogu

Laagrisuve pikenduseks, kuid ka kooliaasta sisukaks alustuseks jäi Sinimäe noortele septembris juba kolmandat korda toimunud Sinimägede retk. Lümanda, Ambla ning Sinimäe võistkondade arvestuses õnnestus esimest korda ka üldvõit ning karikas Sinimäele jätta.

Loodame, et lõppenud laagrisuvi motiveeris oma positiivsete emotsioonidega nii noori kui noorsootöötajaid ikka uutele tegudele. Mõnedki plaanid selles vallas on juba küpsemas.

Foto: erakogu