Lääne–Harju Ettevõtlusinkubaatori puhul vääris esile tõstmist kohalike juba edukate ettevõtete algatus tuua piirkonda juurde uusi ettevõtteid, siduda neid oma äridega ja panustada seeläbi piirkonna arengusse. Samuti hinnati Kuninga sõnul žürii poolt kõrgelt mõlema võitja selget perspektiivi, kuidas oma algatustega tulevikus edasi tegutseda.

„Tänavust konkurssi iseloomustas kõrge tase ning see, et projektid olid suunatud väga erinevatele sihtrühmadele, sh noortele, juba tegutsevatele, aga ka alles alustavatele ettevõtjatele,“ lisas Kuningas.

Konkursi žüriisse kuulusid MKMi, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja, Siseministeeriumi, EBSi ja EASi esindajad. Lääne-Harju Ettevõtlusinkubaatori tegevjuhi Enn Laansoo Jr sõnul on Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse ning Paldiski Ettevõtjate Liidu poolt asutatud Eesti esimese eraalgatusliku ettevõtlusinkubaatori, MTÜ Lääne-Harju Ettevõtlusinkubaatori põhieesmärk Harjumaal uute äriideede otsimine, alustava ettevõtja toetamine ning elanikesse ettevõtluspisiku süstimine. „Esimese tegevusaasta jooksul oleme loonud ja täiendanud konsultantidevõrgustikku, teinud ettepanekud koostööks kõikidele Harjumaa omavalitsustele, kellest suurematega (nt Saue linn, Harku vald, Maardu linn jt)käivad juba koostööläbirääkimised. Tänastele ettevõtjatele järelkasvu kasvatamise eesmärgil oleme alustatud ka koostööd Paldiski Gümnaasiumiga ettevõtlusõppe pakkumisel,“ ütles
Laansoo.

“Praeguseks ajaks oleme arendamas 18 uut äriideed, meie esimene alustav ettevõte Bole OÜ (innovaatilised Bolefloor puitpõrandad) on juba võitnud Saksa Majanduse Auhinna Eestis 2013 ja Takso Lapsele alustav ettevõte jõudis Ajujahi 100 finalisti sekka,“ lisas ta.

Laansoo sõnul on Eesti esimese eraalgatusliku ettevõtlusinkubaatoril väga tihe koostöö tegutsevate ettevõtetega ja alginvesteeringu on teinud Alexela Terminal AS, Balti Gaas OÜ, Omakodumaja AS, Paldiski Tsingipada AS, Pakri Plaza OÜ ja Paldiski Arendamise AS.

2013. aasta alguses sõlmiti toetusleping ka Paldiski Linnavalitsusega, kes esimese Harjumaa omavalitsusena on Lääne-Harju Ettevõtlusinkubaatori tegevusse juba ka rahaliselt panustanud.

Juba seitsmendat aastat toimunud „Tunnusta ettevõtluse edendajat“ konkurss on Eesti eelvooruks üleeuroopalisele „Euroopa ettevõtluse edendamise auhinnad 2013” konkursile, mis toimub tänavu novembris Leedus. Varasematel aastatel on Eesti eelvooru võitnud teiste
seas näiteks programm ENTRUM, e-majandusaasta aruanne, veebikeskkond TestMarket.eu, Äriregistri Ettevõtjaportaal ning ettevõtluskonkurss „Ajujaht“.