Selleks, et koolialgus oleks positiivses võtmes meeldejääv, kaasame 1. septembril koos politseiga liiklusturvalisuse tagamisse ka vabatahtlikke. Kõigis Lääne Prefektuuri teeninduspiirkonnas olevates maakondades on võimalik vabatahtlikel aidata liiklust turvalisemaks muuta. Kui koolide juures tegutsevad politseinikud reguleerijatena, siis vabatahtlikel on võimalik oma isikliku eeskujuga ja noorte liiklejatega suheldes aidata kooliminejaid turvaliselt teed ületada.

Vabatahtlikele tehakse vahetult koolide juures instruktaaž, kuidas käituda, ja nad on varustatud kollase ohutusvestiga. Seda kandes eristub vabatahtlik üldisest foonist ja aitab autojuhtidel paremini märgata teed ületavaid jalakäijaid. Vabatahtliku ülesandeks ei ole sõidukite liikluse reguleerimine, vaid teed ületavate jalakäijatega suhtlemine ja nende nõustamine, millisel hetkel on õige teed ületada. Loomulikult õige hetke saabumisel on võimalik teed ületada koos.

Vabatahtlike kaasamisega soovime teadvustada, et igaühel on võimalik turvalisusse panustada. Tihti on selleks vaja ainult isiklikku positiivset eeskuju ja koostöövalmidust. Koolialguse nädalal eristuvad head eeskuju pakkuvad vabatahtlikud üldisest liiklusest kandes kollast ohutusvesti.

Meiega koos on septembri algul turvatunde loomisele lubanud kaasa aidata:

Pärnumaal - Lastekeskus Shalom, MTÜ Pärnu Diakooniakeskus, Paikuse Põhikooli töökollektiiv, Sütevaka Humanitaargümnaasiumi õpilased, Pärnumaa Skautide ja Gaidide Malev, Rääma Põhikooli õpetajad, turvafirmad (Securitas, G4S, K Grupp, Pristis), Töötukassa Pärnumaa osakond, Lions klubid LC Paikuse ja LC Pärnu Livonia.

Järvamaal - Paide linnavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni ning sotsiaal- ja tervishoiu komisjoni liikmed, kes abistavad Paide linna strateegilistel ristmikel.  

Raplamaal - Märjamaa Gümnaasiumi lapsevanemad, kes abistavad sama kooli läheduses. Rapla linnas Kaitseliidu malevlased, kes abistavad Vesiroosi Gümnaasiumi juures.

Läänemaal - abipolitseinik ja Haapsalu Kutsehariduskeskuse töötajad abistavad kutsehariduskeskuse juures ülekäigurajal.   

Saaremaal - Kuressaare Gümnaasiumi 11.klass, kes abistab Kuressaare Gümnaasiumi läheduses.

Rahulikku kooli algust meile kõigile!