Silmapaistva panuse eest maakonna tervishoiuvaldkonda tunnustatakse vapimärgiga Sirje Kiisküla't. Sirje Kiisküla on töötanud 30 aastat anestesioloogi ja intensiivraviarstina ning sealhulgas 15 aastat Rakvere haigla peaarstina. Tema kui kõneisiku selja taha koondub haigla 450-liikmeline meeskond. On ühiskondlikult aktiivne, osalenud maakonna kriisikomisjoni töös, oli Eesti Gerontoloogia ja Geriaatria Assotsiatsiooni hooldusravi osutajate ühenduse juhatuse liige aastail 2009-2011. Sirje Kiisküla on Lääne-Virumaa Traumanõukogu liige, Eesti Anestesioloogide ja Eesti Transfusiooniseltsi liige. Ta on Tartu Ülikooli praktikabaasi koordinaator Rakvere Haiglas.

Pikaaegse panuse eest maakonna põllumajanduse arengusse omistatakse vapimärk Ülo Niisuke'sele. Ülo Niisuke on Virumaa Põllumeeste Liidu juhatuse esimees. Ta on Lääne-Virumaa põllumeeste eestkõneleja, maaelu ja külaelu edendaja. Ülo Niisuke on üks MTÜ Rakvere Maarahva Liidu ja tulundusühistute Rakvere Piimaühistu ning Kevili loojatest. Tema eestvedamisel on tootjad ühinenud ning palju paremini üheskoos oma õiguste ning huvide eest seisnud.  Osales Rakvere valla omavalitsusliku staatuse taotlemisel 1991. aastal ja hilisemal omavalitsuse ülesehitamisel. Ülo Niisuke on osalenud põllumajandust puudutavate seaduste menetlemisel ning tema elukogemust ja praktilisi oskusi kasutatakse maakonnas toimuvatel erinevatel ümarlaudadel.

Silmapaistva panuse eest maakonna arengusse spordi valdkonnas saab vapimärgi Erich Petrovits. Erich Petrovits on endine Rakvere abilinnapea, praegune Rakvere Spordikeskuse direktor. Ta on seisnud hea selle eest, et Rakvere spordibaasid vastaksid rahvusvaheliste võistluste läbiviimiseks nõutud standarditele. Teeb aktiivset koostööd maakonna erinevate spordikeskustega. Rakvere Spordikeskus on tema eestvedamisel arenenud vabariigi mastaabis üheks edukamaks ja multifunktsionaalseks spordiasutuseks, kus on toimunud nii rahvusvahelised messid, näitused kui mastaapsed spordi- ja kultuuriüritused, näiteks teatrifestival Baltoscandal, maailmameistrivõistlused sumos, Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsiooniturniirid. Rakvere Spordikeskus ja Lääne-Viru maakond on leidnud tuntust rahvusvaheliste spordivõistluste ja suurürituste läbiviimise paigana.        

Pikaajalise panuse eest maakonna kultuurivaldkonna arengusse tunnustatakse vapimärgiga Olaf Leps'i. Olaf Leps on Meeskoor Rakvere asutaja. Ta lõi koori 1949. aastal pärast märtsiküüditamist, et anda inimestele tahet edasi elada. Olaf Leps on esimesest proovipäevast tänaseni s.o. 63 aastat olnud Meeskoor Rakvere dirigent. Meeskoor on osa võtnud kõikidest oma tegevusaastate jooksul toimunud üldlaulupidudest, maakonna laulupidudest, suurüritustest. Meeskoor Rakvere kontsert-esinemiste arv ulatub üle 800.         

Maavanem Einar Vallbaum ütles, et kõiki vapimärgi saajaid võib iseloomustada kui inimesi, kes on andnud olulise panuse meie riigi ja maakonna erilisusesse ja arengusse. „Nemad teavad, et kõik on meie endi kätes. Nad on otsinud võimalusi, pingutanud ja midagi muutnud," ütles Vallbaum.

2011. aastal said vapimärgi neli inimest: kunstnik Valli Lember-Bogatkina, kultuuritegelane Ello Odraks, treener-pedagoog Mati Merirand ja riigiametnik Eugen Õis.