Väike-Maarja noorteorkestri dirigent ja juhendaja Vallo Taar rääkis, et proovid laulupeorepertuaari selgeks õppimisega algasid niipea, kui noodid välja tulid. "Eeloleva noorte laulupeo repertuaar on väga raske ja see on olnud arvatavasti peamine põhjus, miks meie maakonna teised orkestrid teevad kaasa vaid peo rongkäigus, kuid kontserdil ei esine."

Valdavalt on noorteorkestris mängijad Väike-Maarjast ja selle ümbrusest.

Laiemalt on tuntud 30-liikmeline Väike-Maarja pasunakoor. Väike-Maarja noorteorkestrisse kuulub osa pasunakoorist - 23 noort (kuni 27-a) mängijat.

Noorteorkester on saanud hakkama suure teoga, eriti kui mõelda, et aasta tagasi kevadel oli orkestril küllalt suur pereheitmine - seoses kooli lõpetamisega lahkus orkestrist neli staazikat mängijat. Sügisel alustasid orkestris mängimist kuus uut liiget.

Laulupeol esitavad noorteorkestrid kuus lugu: Renè Eespere "Dies Festus", Priit Pajusaare laulud muusikalist "Detektiiv Lotte", Aadu Regi marss "Põhjala", Ott Kase "Puhu tuul", Tonio Tamra "Kolm labajalga koondorkestrile" ja "Kolm polkat koondorkestrile".