Perekond Režnitšenko on märgatavalt elavdanud nii Tapa valla kui laiemalt kogu Eesti elanikkonna kultuurielu. Ema, isa ja perepoeg on organiseerinud MTÜ "Koit" tegevust, samuti laulukoori "Žuravuška" ja maakondliku Ukraina pühapäevakooli tööd.

Nad on korraldanud tasuta eesti keele kursuseid muulastele, teiste rahvuste traditsioone ja kombeid tutvustavaid käsitöönäituseid, vastlapäeva "Maslenitša" slaavi kommete järgi, organiseerivad ühiseid üritusi ja väljasõite valla lastele, kontserte, salongiõhtuid jpm.

Selle aasta märtsis avas nende eestvedamisel uksed Ukraina kultuurikeskus. Erinevate projektide elluviimisel on nad heaks koostööpartneriks ka omavalitsusele. Tänavu on neil käsil samuti ukraina keelt ja kultuuri ning traditsioonilisi tegevusi tutvustav projekt "Ukraina kultuuripäevad Lääne-Virumaal", mille raames esitletakse maakonna kultuurimajades tasuta käsitöönäitust, fotonäitust ukraina tavade ja kommetega ning taidlejate esinemisi.

Eesti Külaliikumise Kodukant tegevjuht Kaie Toobal ütles, et konkursi „Kogukonna pärl“ eesmärk on esile tõsta just neid perekondi, kes siirast soovist ja vabast tahtest on ühiselt panustanud kogukonna arengusse ja õlatunde tugevnemisse. Kandidaate esitati palju ja tunnustamist väärivad kõik, kes on toonud kohalikku ellu ja tegemistesse rõõmu, innustanud uusi ettevõtmisi ning edendanud loodushoidlikku mõtteviisi ja tervet eluhoiakut.