Tunnustuse Töötaja sõber 2012 pälvis OÜ Tene Kaubandus .

Töötajad kiitsid oma ettevõtet nii:

· Olukord on stabiilne ja töötajasõbralik

· Igal inimesel on juhtkonnale ligipääs ja kõik saavad oma ettepanekuid teha

· Kaader on suhteliselt püsiv, sest olme- ja töötingimused on head

· Ettevõtte poolt on kord nädalas võimalik ujulat külastada

· Korraldatakse pidulikke jõululõunaid, suve-talvepäevi, jõulureise

· Makstakse jõulupreemiat

· Raskustest tuldi üheskoos välja - kõik tunnevad ettevõtte käekäigu pärast muret, mitte ainult juhtkond

60 töötajaga osaühing Tene Kaubandus on ka majanduslikult edukas. 2011 aastal oli müügitulu 5,6 mln eur (12 % rohkem kui 2010). Müügitulust 98% moodustas eksport. Eksporditi põhiliselt Saksamaale, Hispaaniasse, Hollandisse ja Prantsusmaale. Ärikasum oli 647 tuh eurot, puhaskasum ca 524 tuh eurot. Tööjõukulud 2011 aastal olid 1,022 milj. eurot.

Tunnustus Piirkonna edendaja 2012 läks jagamisele kahe ettevõtte vahel – AS Haapsalu Kuurort ja AS HEAL .

AS Haapsalu Kuurort juhataja Irene Väli on Eesti Spa Liidu ja Eesti Terviseturismi Ühenduse juhatuse aktiivne liige ning osaleb MTÜ Läänemaa Turism nõukogu töös.

AS Haapsalu Kuurort on TLÜ Haapsalu kolledži tervisejuhi õppekava koostööpartner, panustanud õppekava arendustegevusse ning osalenud Tervise- ja loomemajanduse klastrialgatuse projekti tegevustes. Aktsiseltsis Haapsalu Kuurort on 75 töötajat, tööjõukulud suurenesid 2011 a 4%. Müügitulu 2 064 tuh eur, suurenedes 10%. 2011. aastal investeeriti hotellikorpuse III korruse kahekohaliste tubade renoveerimisse ning ehitati minisviidid. 2012 saadi valmis saunakompleksi uuendamisega. Aktsiseltsi Haapsalu Kuurort 2011 a. puhaskasum oli 231 468 eurot.

Aktsiaselts HEAL jätkas 2011 a aktiivset koostöö Läänemaa erinevate organisatsioonidega – Haapsalu Kutsehariduskeskus, Tallinna Ülikooli Haapsalu Kolledž jne. Ettevõte osales partnerina terviseturismi klastris, osales aktiivselt tervise- ja loomemajanduse klastrialgatuse tegevustes ja koostööpartnerina TERE (Tervisedenduse ja Rehabilitatsiooni Kompetentsikeskuses. Ettevõtte juhatuse liige Maret Sukles osaleb SA Läänemaa Arenduskeskus nõukogu ja MTÜ Läänemaa Turism nõukogu töös. AS Heal on Eesti Spa Liidu liige.

74 töötajaga aktsiaselts HEAL 2011 oli aasta müügitulu 2 687 tuh eur, palgakulu ja sots maks 1082 tuh eurot, suurenedes aastaga 2%. Põhivarasse investeeriti 28 tuhat eurot. Puhaskasum 2011 a. oli 303 979 eur.

Žüriisse kuulusid maavalitsuse, Läänemaa Arenduskeksuse, Haapsalu Kutsehariduskeksuse, Tallinna Ülikooli Haapsalu Kolledži ja Töötukassa Haapsalu osakonna esindajad.

Maavanem tunnustas 350-le Läänemaa elanikule tööd pakkuvat PKC Eesti AS Haapsalu tehast , kes andis oma panuse, et emaettevõte kuulutati tänavu kevadel 13. mail Estonia kontserdisaalis peetud galal „Ettevõtluse auhind 2012“ Eesti parimaks ettevõtteks .

Lõpetuseks tunnustas maavanem Haapsalu gümnaasiumi õpetajat Angela Leppikut , kes pälvis tänavu kevadel Aasta Ettevõtlusõpetaja 2012 tiitli.

Ettevõtlusseminaril esinesid osalejatele Gunnar Toomemets (Swedbanki privaatpanganduse juht) ülevaatega muutustest maailmas ja prof Rando Värnik (Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituudi direktor), kes andis ülevaate Läänemaa ettevõtluse seisundi analüüsist 2012. aastal. Muusikalist vahepala pakkusid Haapsalu Wiedemanni Gümnaasiumi õpilased.