Mobiilne giid on seotud Eesti veebilehega puhkaeestis.ee, mille andmeid täiendatakse iga päev. Puhkaeestis.ee portaalis on teave kuues keeles - eesti, soome, inglise, saksa, rootsi ja vene keeles. Need keeled on esindatud ka mobiilses giidis. 

Läänemaa Turismi tegevjuht Anneli Haabu ütles Läänlasele, et projektis osalevad Soome edelaosa saarestik ja Rootsi turismipiirkond Roslagen ning Lääne-, Hiiu- ja Saaremaa. 

6. mail tulevad Turu ülikooli töötajad Haapsallu selleks ajaks valminud prototüüpi tutvustama. Tutvustus on vajalik, et kohalikud ettevõtjad ja turismiarendajad saaks giidi arendamises kaasa lüüa, prototüüpi katsetada ja vajadusel teha ettepanekuid selle täiustamiseks. 

Projektil pole veel sobivat nime. Kuna see hõlmab nii paljusid piirkondi, siis alles nuputatakse, milline nimi giidile ja veebilehele on sobivaim - üheks nimevariandiks on mobitourist.com

Ettevõtmise teostamiseks Läänemaal otsest kulu kanda ei tule, sest raha küsitakse Euroopa Liidult. "Summat on praegu raske öelda, sest see on hästi lai ja rahvusvaheline projekt," rääkis Haabu. "Raha ei tule otseselt Läänemaa Turismi, vaid ühise projekti eelarvest. Hilisemad kulutused olenevad sellest, kus server hakkab asuma ja ehk siis lisandub serveri hoolduskulu jms," selgitas Läänemaa Turismile saadetud kirjas, et loomisel on veebiportaal ning operatsioonisüsteemidele iOS ja Android mõeldud mobiiliprogramm. 

Artiklit saab pikemalt lugeda uudisteportaalist Läänlane.