"Seltsi liikmed on juba loobumas vabatahtlikena kaasa löömast ja kui me paari nädala jooksul edasise suhtes kindlat otsust ei tee, siis võime sisuliselt lugeda seltsi loomise läbikukkunuks ja üks kõrvaline paik peab lootma jääma vaid riiklike komandode reageerimisele," kirjutab Aivar Kroon siseministrile. "Noarootsi poolsaarele on ideaaltingimustes kohalesõiduaeg 40 minutit, mille peale enam tavaliselt midagi kustutada ei ole."

Läänlane kirjutab, et kõik algas sellest, kui eelmise aasta novembris sai Noarootsi vald Lääne-Eesti Päästekeskuse juhilt Jaanus Teearult kirja, kus kirjeldati Pürksi päästekomando olukorda ja tehti ettepanek tegevus üle anda vabatahtlikele päästjatele koostöös Noarootsi vallaga. Nii läkski, et Krooni initsiatiivil alustas juba 2007. aastal loodud, kuid reaalselt mittetegutsenud vabatahtlik selts tänavu jaanuaris aktiivset tegevust. Vallal olid olemas kaks tuletõrjeautot (pääste- ja paakauto), garaaž Pürksis autode jaoks ja koostöös päästeametiga ka esmane vajalik varustus. Peale selle lubas päästeamet, et selts saab 30 000 krooni starditoetust ja toetatakse kahe päästeauto ülalpidamist. Kõik tundus vabatahtlike tegevuseks sobivat.

Loe pikemalt sellest, mida tuletõrjeselts ootab, mida päästeamet vabatahtlikele lubas ja miks pole lubadusi täidetud uudisteportaalist Läänlane.