Toores liha tükeldatakse, segatakse maitseainetega ja jäetakse ööpäevaks suurde pöörlevasse nõusse maitsestuma. Siis läheb liha ahju kuivama. Selle järel lõigatakse liha parajaiks paladeks ja pakitakse.
See kõik võtab vähemalt kaks ööpäeva, ütles Snakit Foodsi tehnoloog Lille Laube. Tema mõtleb ka välja retseptid, paneb kokku maitseainesegud ja katsetab säilivusajaga.

Et snäkid tehakse väga heast lihast, kasutatakse vaid kindlat tükki loomakere tagaosast. Laube on püüdnud kasutada ka Eesti loomaliha, aga see kvaliteet ei vea välja. Eesti veiseliha võib hea olla, aga ta on halvasti töödeldud.

Oma juttu kinnitas Laube fotodega, kus on kõrvuti Brasiiliast tulnud liha ja Eesti lihakombinaadis pakendatud maheliha. Brasiilia liha on roosa, kelmest ja rasvast viimase narmani puhas, ei ole tilka verd. Selle kõrval näeb Eesti oma tõesti halb välja, sellise liha ettevalmistus tähendab lisatööd ja lihakadu.

Loe pikemalt Lääne Elust.