Lääne-Virumaal on Jász-Nagykun-Szolnoki piirkonnaga sõlmitud 2006. aastal koostööleping, mis seab eesmärgiks muuhulgas arendada koostöösidemeid turismi, kultuuri ja majanduse valdkonnas. Szolnoki ja Rakvere linnad on sõprussuhetes alates 2008. aastast.

Välispartneritest osalesid messil ka Soomest Hausjärvi vald ning Serbiast Vojvodina provints. Hausjärvi vald on omakorda seotud Lääne-Viru maakonnast Väike-Maarja vallaga. Ülejäänud osalejad olid kohalikud ettevõtjad ja piirkonnad.

Läänevirulastel oli võimalus teiste väliskülaliste seas  turismimess tervitussõnadega avada ning kohalikule telekanalile lühike intervjuu anda oma maakonna tutvustamiseks.

Visiidi raames külastati Jász-Nagykun-Szolnoki maavalitsust, kus toimus maakonna presidendi Sandor Kovacsiga ning regionaalarengu ja välissuhete osakonnaga lühike arutelu edasiste koostööplaanide osas. Viimasel visiidi päeval tutvustati külalistele ka ümbruskonna silmapaistvamaid turismiobjekte.

Visiidil osalenud Mari Koppel tõi välja, et koostööarutelul oldi ühisel seisukohal, et enim on perspektiivi turismi- ja kultuurialaste kohtumiste jätkamisel, mis senini sõprussuhetes valdavaks on olnud. Võimalusel arendatakse piiriülest koostööd Jász-Nagykun-Szolnoki ja Lääne-Virumaa vahel ühise projekti ettevalmistamisega, kaasates partnerina Soomest Hausjärvi valla, kellel on kontaktid mõlema maakonnaga. Lisaks keelesugulusele on Eesti ja Ungari teatavasti mõlemad Euroopa Liidu liikmed ning kohtumisel vahetati Lääne-Virumaal ja Szolnokis asuvate Europe Direct võrgustiku teabekeskuste kontakte, et omavahel suhelda ja praktikaid vahetada. Peamiseks takistuseks Eesti ja Ungari vahelise aktiivse koostöö teel on aga paraku otselennu puudumine.

Mess toimus Szolnoki kesklinnas Aba-Novák´i nimelises kultuurikeskuses ja leidis aset 16. korda. Viimaste aastate traditsiooniks on saanud sõpruspiirkondade kutsumine end esitlema ning kohalike seas on populaarsust kogunud just rahvusvaheline programm. Keskmine messikülastajate arv on viimastel aastatel olnud 6000 inimest.