2. juunil toimunud viie omavalitsuse - Saue, Harku, Kiili, Saku valla ja Saue linna - ühispeoks „Külapidu - üks tekk, viis lugu" nokitsesid sauevallakatest käsitöömeistrid koduvalla motiividega lapiteki.

Lapitekk jutustab Saue valla loo ning kannab edasi olulist sõnumit - miks on hea Saue vallas elada.

Saue valla lapitekk koosneb neljast väiksemast loost, mida jutustavad Ääsmäe, Laagri, Vanamõisa ja Hüüru käsitöömeistrid. Loo tervikpilt toob meieni puutumata looduse, metsad ja laaned, elu ja tervise sümbolid (Ääsmäe) tarkuse ja juhtimise templi alustalad: lasteaiad, koolid, vallavalitsus. Lisaks sümbolid ja üritused, mis sauevallakaid ühendavad (Laagri) tähtsamad maanteed ja valda läbivad jõed, kui elu, töö ja tegevuse allikas (Vanamõisa) ökoloodus, mahepõllumajandus, talupidajate töö ja tegemised (Hüüru). Lapiteki peale sai ka uus jalakäijate rada ja lapiteki äärde kalasaba pael, mida esiemad kasutasid rõivaste ehtimiseks ja kandja kaitseks. Sellel lapitekil siis olulise sümbolina meie kõigi kaitseks!

Saue valla lapitekk nõeluti üheks suureks palakaks koos teiste osalenud omavalitsuste tekitükkidega.

Lapiteki töös osalesid: Mai Endla, Kadri Uusoja, Ene Laansalu, Rita Laansalu, Anne Reinsoo, Anne Vau, Irina Lembinen, Liia Kiibus, Laine Kraubner, Helle Koppel, Liia Mai Niidu, Ingrid Novikova.