Pika suunamise peale arvati lõpuks ära, et elektrit lihtsalt pole.

Ka eesti õppekeelega 2. ja 3. klass külastasid Pagari muuseumituba, tõsi, nüüd juba elektriga varustatud laelampide all. Lastega sai ära proovitud, kuidas vanal ajal koolimajas vahetundi peeti ehk siis käest kinni jalutades. Tänapäeva koolimajja Mäetagusele tagasi jõudes toimus viktoriin ja üles pandi plakatite näitus "Eestimaa".

Koolis oli näitus "Eesti sümboolika", mis oli vene kultuuri nädalaga võrreldes kesine. 5. klass tegi kultuurinädala raames Powerpointi esitluse "Eesti rahvakalendri tähtpäevad". Soovi avaldanud klassidel oli võimalus Iisaku muuseumi juhendamisel Eesti sümboolikast rohkem teada saada.

Nädala jooksul toimusid luulekonkursid nii põhikooli kui ka algklasside osas. Põhikooli luulekonkursi tegi eriliseks see, et kõlasid ainult õpilaste endi tehtud luuleread. Õpilased musitseerisid koos ansambliga Ukerdajad, kes kooli kultuurinädalal ka kontserdi andis. Kontserdile eelnes poolteisetunnine muusikatöötuba, kus koos meie põhikooli lastega tehti ühele Ukerdajate loole niinimetatud Mäetaguse moodi saade, ja kontserdil astuti selgeks õpitud looga kogu koolipere ette.

Kultuurinädala lõpus tähistasime kodanikupäeva. Külla olid kutsud vallaametnikud, kes osalesid vestlusringis "Kes on kodanik". Vestlusringis olid vallasekretär Lehti Targijainen, lastekaitsespetsialist Kristiina Ets, kooli direktor Tarmo Valgepea, ajalooõpetaja ja valla aukodanik 2008 Tiit Saare ning õpilastest 4. klassist Robin Randaru ja õpilasesinduse president, 9. klassi õpilane Airen-Anett Vaino. Pärast vestlusringi autasustasime kõiki eesti kultuuri nädalast osavõtnuid tänukirjadega.