Õppereis toimus Lõuna-Eestisse 1. ja 2. juunil. Teel külastasime mitmeid huvitavaid vaatamisväärsusi. Esiteks Allikukivi koopaid, mis olid küll väikesed, aga see-eest õudsed. Edasi suundusime Abja- Paluojasse, kus sõime Kilpkonna Trahteris. See oli väga hubane koht ning toit maitsev. Üks minu lemmikutest oli Taagepera loss, mis näis väga suursugune (Janely Rüdein). Lossi juures oli väike tiik ja seal oli sees palju väikseid kalu (Kätriin Kaunis). Edasi sõitsime Põlva poole, kus asub maanteemuuseum. Seal nägime huvitavaid vanaaegseid liiklusmärke ja liiklusvahendeid. Maanteemuuseum jättis väga hea mulje. Kindlasti külastan seda muuseumit veel. Siis jõudsimegi liikluslinna, mis oligi meie peamine sihtkoht. See oli alles vägev! See oli nagu päris linn. Ma pean tunnistama, et turvaliselt liiklemine on väga raske (Janely Rüdein). See oli alles äge koht (Karme-Liisa Tall).

Liikluslinnas käisime diskoteegis tantsimas. Seejärel vaatasime filmi liiklusest. Lõpuks tegime kindlustuse ja sõit elektriautodega võis alata (Viivian Laes). Edasi sõitsime Nõiariiki, kus me ka ööbisime. Nõiariik oli esimene puhkeküla, kus ma käinud olen. See oli parim! Ka personal oli väga lahke (Janely Rüdein). Nõiariigis korraldasime luuaviskevõistluse ja käisime matkal (Ingel Tagaküla). Ma sain teada, et koprad võivad üle ujutada suure pindala maast (Markus Trave).

Teine päev algas üsna varakult. Peale hommikusööki sõitsime Tamme- Lauri tamme juurde. See oli väga vana ja suur puu (Kert Oswald Mürk). Seejärel sõitsime põllumajandusmuuseumisse, kus meile näidati leiva ja või tegemist ning teisi vanaajaga seotud asju (Markus Trave). Oli huvitav vaadata asju ja masinaid, millega tehti vanasti talutöid. Sain teada, et üks tuuleveski, mis seisab muuseumi õuel, on toodud Saaremaalt Pöidest (Janely Rüdein). Kui jõudsime Tartusse, harjutasime suurlinnas liiklemist, sest liiklust peavad kõik inimesed õppima (Janely Rüdeyn). Liiklus Tartus oli nii ja naa, sest mõni inimene rikkus liiklust (Kätriin Kaunis). Seal olid valgusfoorid ja suur linn ja suured majad (Erik Lopp). Edasi jalutasime AHHAA keskusesse, kus sai minna maa alla. Seal oli veel selline ruum, kus sa olid nagu laevas, aga ilm oli tormine (Kärt Hansen). Seal oli nii palju põnevaid eksponaate ja katseid (Janely Rüdein).

Siis käisime McDonaldsis söömas ja sõitsime edasi politseimajja. Seal oli palju relvi ja meile näidati politseiautot (Risto Metsamaa). Tartu politseimaja oli päris võimas. Mulle meeldib politseiniku amet. Võib-olla tahan ka kunagi politseinikuks saada (Janely Rüdein). Minule meeldis kõige rohkem maanteemuuseumis, sest seal olid mootorsõidukid, mis on minu peamiseks huviks (Markus Trave). Siis asusimegi kodusaare poole teele, sest kodus on ikka kõige parem. (Janely Rüdein). Muide, me nägime ka tee ääres palju toonekurgede pesasid (Viivian Laes).

Ma tahaksin tänada vahvaid õpetajaid Dailit ja Ruthi, lahket bussijuhti, Kaarma vallavalitsust, maanteeametit ja kõiki inimesi, tänu kellele see reis teoks sai (Janely Rüdein).

Ma armastan seda reisi (Karme- Liisa Tall). Lapsed tänavad ühiselt ka oma vanemaid, kes võimaldasid neile selle toreda reisi!

Kaarma Kooli algklassiõpilaste kirjandite põhjal koostas ülevaate õpetaja Daili Tuu