Projekt mobiilne noorsootöö aitab noori

Kuid olukorraga ei saa leppida ja tuleb päästa, mis päästa annab. Koostöös Rae vallavalitsusega on käima lükatud projekt mobiilne noorsootöö, mis oma sisult tähendab seda, et põrutatakse kohale otse noorte keskele erinevatesse valla alevikesse ja küladesse ning tutvustatakse noortekeskustes toimuvat.

 „Kui noored ei tule meie juurde, lähme ise kohale. Hakkame käima sügiseti ja talviti ka koolides," lubab Tammela, kellel on kindel arusaam, et just nii saab promoda Jüri ja Lagedi noortekeskuse töötubasid, meelelahutusvõimalusi, fotoringi, kokandusringi ja paljusid üritusi, kuhu tahetakse kaasata aktiivseid vabatahtlikke. „Meil on plaan alustada ka rahvusvahelise õpilasvahetuse projektiga, mida tahame tulevikus tutvustada," lisab Tammela.

„Me näitame, et Jüri ja Lagedi noortekeskused on olemas," oli Tammela rahul, et augusti eelviimasel nädalal sõitiski buss mööda valda ringi ja tutvustas noortekeskuse tegevust.

Noortejuht meenutab, et projekt oli valmis juba kahe aasta eest, kuid nagu ikka, võtab projekti elluviimine aega. „See on Eestis esmakordselt sellisel moel noori kaasav projekt, loodame, et saame jätkata veel pikalt, sest noored vajavad väga turvalist kooskäimise kohta, kuhu tulla ka siis, kui vanemad tööd rügavad," lisab Tammela.