Päev algas koolitaja Pille Kriisa loenguga „Minapildi areng". Koos vürtsikate mängudega eristati kahte tüüpi minapilte: staatilisi ja dünaamilisi. Tuginedes Carol Dwecki teooriale, selgitas lektor, et staatilise minapildiga inimeste arvates on intelligentsus kaasasündinud omadus, mida ei saa muuta. Dünaamilise minapildiga inimeste puhul on arvamus, et ükskõik kui intelligentne ollakse, alati saab intelligentsemaks muutuda ja intelligentsust suurendada. Kaotusest tuleb õppida ja kohe edasi minna, mitte jääda negatiivse fooni peale.

Loomulikult olid kõik koolitatavad nõus lektori väitega, et liikuvus isiklikus arengus on palju efektiivsem kui paigalseis. Väga huvitavad olid mängud, mis näitasid, kuidas teised inimesed (lapsed) mõjuvad erinevalt minapildile. Eriti oluline on lapsevanema roll selles „võitluses," kus tuleb enesele kindlaks jääda ja olla autoriteet lapsele!

Kõlama jäi Apple'i looja Steve Jobsi ütlus "Jää näljaseks, jää rumalaks!".

Huvitav lähenemine oli teemal „Kuidas kiita ennast nii, et sellest oleks kasu?". Saime koolituselt teada, kuidas kiita last nii, et kiitus paneks teda enam pingutama ja pürgima uute eesmärkide suunas, mitte ei annaks rahulolu hetkeolukorraga. Elus on pingutus see, mis viib arengus edasi ja tagab tulevikus edukad tulemused. Õppisime, kui oluline on luua lapse ja tema vanema vahel suhe, mis annab võimaluse lapsel areneda ja kasvada täisväärtuslikuks inimeseks.

Üllatusi pakkus talvepäev veel: meid külastas naeruterapeut Silva Sirge. Saime põgusa ülevaate naeruteraapia olemusest. Praktilised harjutused tõid osalejate suudele naeru, seda sõna otseses mõttes. Naer on sageli alahinnatud ja unustatakse meie kiires igapäevatempos. Naerujooga koolitusel saime aru naeru kui stressi maandaja olulisusest. Kas teadsite, et naer kaotab hirmu ja vabastab meid muredest? Naer tugevdab immuunsüsteemi ja aitab olla tervem ning rikastab aju hapnikuga ja aitab selgemalt mõelda. Need on vaid vähesed infokillud naeru tervislikkusest. Meie kui igapäevaselt lastega tegelevad inimesed peaksime ikka naeratuse suul hoidma ja sära silmades säilitama.

Päev lõppes mõnusa hubaarvessese töötoaga MTÜ Tuba käe all. Meisterdasime koos seepi ja huulevõiet. Tuba oli täis vürtsikaid aroome, taimede ja seemnete pudi, aga kõigil rõõmu ja nalja palju. Lehola Kooli lasteaed kui korraldaja jääb lootma, et sellest päevast sai iga õpetaja kasvõi tilgakese oma "tassi". Täidetud tassiga õpetajal on lastele ka midagi anda ja jagada.

Koolituspäev sai teoks projekti "Targad teisipäevad" raames, mille pearahastaja on Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed. Keila valla lasteaiaõpetajate järgmise koolituspäeva korraldajaks on Klooga Lasteaed.